Страната често провежда подобни учения, за да усъвършенства отбранителната си

...
Страната често провежда подобни учения, за да усъвършенства отбранителната си
Коментари Харесай

Иран започна военни учения близо до Ормузкия проток

Страната постоянно организира сходни учения, с цел да усъвършенства отбранителната си качества и да изпита оръжията си
Иранската войска стартира през днешния ден годишните си военни учения по крайбрежията на Оманския залив покрай стратегическия Ормузки пролив.

Това се случва на фона на репресии, налагани от управляващите против антиправителствени митинги, продължаващи от повече от три месеца, заяви Асошиейтед прес като се базира на държавната телевизия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протокът се намира на устието на Персийския залив и е от решаващо значение за международните доставки на гориво. Около една пета от премествания по море нефт, минава през него, разяснява организацията.
 
Държавната телевизия заяви, че командоси и въздушнодесантни елементи ще вземат участие в учението, което се споделя " Золфагар – 1401 ", които ще включват също дронове, изтребители, хеликоптери, военнотранспортни самолети и подводници. Иранската войска ще изстреля ракети и ще изпита системи за противовъздушна защита, добавя малкия екран.

Военните маневри имат за цел да " подобрят готовността на армията да отвърне на външни закани и евентуални нашествия ", се споделя още в известието.

От средата на септември Иран е разтресен от антиправителствени митинги, разпалени от гибелта на млада жена, която бе арестувана от нравствената полиция. Демонстрациите бързо прераснаха в претенции да се постави завършек на над 40-годишното ръководство на аятоласите, напомня АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР