Страховете от зараза с коронавирус по света остават високи, а

...
Страховете от зараза с коронавирус по света остават високи, а
Коментари Харесай

Българите от най-смелите срещу заразата

Страховете от болест с ковид по света остават високи, а публичното мнение е разграничено по въпроса дали животът ще се върне към естественото през 2021 г. Това демонстрира световно проучване, извършено от " Галъп интернешънъл " в 19 страни.

54% в изследваните страни не считат, че опасността от коровируса е пресилена, до момента в който 41% са на противоположното мнение.

С 59% България е измежду страните, в които усещанията, че опасността е пресилена са най-силно изразени, заедно с Босна и Херцеговина (66%), Казахстан (61%) и Молдова (58%).

Подкрепата за работата на държавните управления по преодоляването на рецесията остава висока - 63% утвърждават, а 34% не утвърждават метода, по който техните държавни управления се оправят със обстановката.

България е измежду страните, в които стойностите на поддръжка, достигнати в интервала сред март и април, остават и сега.

Глобалното мнение обаче е разграничено - 44% считат, че обстановката към този момент е под надзор, а 49% - че още не е.

По отношение на упованията за връщането на живота към нормалността 41% от запитаните имат вяра, че до края на годината животът ще се завърне към естествения си ход, до момента в който 47% не са съгласни. Хората в Казахстан (65%), България (61%), Малайзия (60%) и Пакистан (59%) са по-големи оптимисти в това отношение, до момента в който три от членките на Г7 - Япония (11%), Съединени американски щати (28%) и Англия (20%) наподобяват най-загрижени.

В началото на юни множеството българите считат, че обстановката с ковид към този момент е под надзор. Данните за разпространяването на болестта в последните седмици обаче са мощно динамични и са вероятни промени и в чувствата за паника и надзор над обстановката.

Същевременно сънародниците ни са уверени, че отговорността за решенията по отношение на здравето е персонална (84%), а не на държавата (10% са склонни да трансферират отговорността на държавата).

Подкрепата за държавното управление поради обстановката се резервира на равнищата от април -77%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР