Страхът от Вагнер, далеч не се е оталожил. Литва и

...
Страхът от Вагнер, далеч не се е оталожил. Литва и
Коментари Харесай

Кошмарът Вагнер продължава. Две държави с извънредни мерки

Страхът от Вагнер, надалеч не се е оталожил. Литва и Полша обмислят вероятно да затворят границата с Беларус при положение на провокативни закани от страна на съветската паравоенна група " Вагнер ", съобщи Франс прес, като се базира на представител на литовското вътрешно министерство, представено от Българска телеграфна агенция

" Вагнер " поражда безпокойствие в района, откогато Минск одобри бойците й на беларуска територия след техния временен протест в Русия.
-->
" Възможността да затворим границата съществува ", сподели през днешния ден пред публицисти литовският заместител министър на вътрешните работи Арнолдас Абрамавичус.

Литва и Полша предизвестиха на няколко пъти съдружниците си от НАТО, че наемниците от " Вагнер " биха могли по-специално да се показват за претенденти за леговище в опит да прекосят границата на Беларус с Европейски Съюз.

" Те биха могли да работят като група бежанци, като нелегално трансферирани мигранти за да предизвикат нещо като безредици ", сподели през днешния ден литовският представител.

Вчера полският вътрешен министър Мариуш Камински съобщи: " Ако ние намерим подобен съответен отговор, ние ще предизвикаме цялостна изолираност на Беларус и беларуският режим би трябвало да регистрира това ", сподели той.

Беларуският президент Александър Лукашенко увери предишния уикенд съветския си сътрудник Владимир Путин, че " държи " Вагнер " в центъра на страната си. После той добави, че бойците на " Вагнер " желали да отидат на запад и загатна Варшава и Жешов.

Полша и Литва построиха преди две години ограда около границата си с Беларус и Русия, обвинявайки тези две страни, че предизвикват мигрантите, които желаят да стигнат до Европейски Съюз, да опитат шанса си, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР