Страх, стрес, липса на самочувствие, постоянно съмнение в собствените сили

...
Страх, стрес, липса на самочувствие, постоянно съмнение в собствените сили
Коментари Харесай

5 доказателства, че сте били отгледани от токсични родители

Страх, стрес, липса на самочувствие, непрекъснато подозрение в личните сили и външен тип... Това са единствено част от нещата, които демонстрират, че фамилията ви е дало по-малко обич и повече токсична сила. Кои са най-важните?

Страхувате се, че ви манипулират

Често се случва токсичните фамилии да употребяват манипулирането като средство на образование и оказване на надзор. Подобно държание, което се случва всекидневно, не е обикновено и действително си е принуждение - прочувствено и психическо. Освен че ставате подозрителни, прекомерно евентуално е да имате проблеми и с общуването в зрелост.

Трудно се доверявате

Когато човек пораства в токсична среда, той става затворен, срамежлив, мъчно поддържа връзка с останалите и мъчно се доверява. Той живее в непрекъснат боязън да не разочарова другите.



Трудно приемате неуспехите и неудачите

Децата, които са отгледани в токсична среда, е прекомерно евентуално да живеят с възприятие за непълноценност, с възприятието, че не са задоволително положителни, не са задоволително значими. Твърде огромните условия не водят до нищо положително. Възможно е даже да се стигне до психологични разстройства.

Не се харесвате без значение от метода, по който изглеждате

Семейството е супер значимо, когато приказваме за психологично здраве. То ни оказва помощ от ранна възраст да повярваме в себе си и да се научим да се харесваме, да се обичаме. Когато децата порастват в токсично семейство, те постоянно считат, че не са задоволително хубави, умни, сполучливи. А всичко това може да докара до меланхолия.



Винаги поставяте другите и техните потребности преди всичко

Грижите за всички и всичко, само че рядко намирате време за себе си. Повярвайте, това не е по никакъв начин добре. В един миг ще се почувствате излъгани и доста нещастни. Затова вземете ограничения и променете упованията си към самите себе си. Променете отношението.

Обичайте се. Вярвайте си. Това са първите стъпки към постигането на персонално благополучие.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР