Стойността на замразените активи, включително луксозни яхти и имоти, държани

...
Стойността на замразените активи, включително луксозни яхти и имоти, държани
Коментари Харесай

Италия вече замрази активи на руски олигарси за 140 млн. евро



Стойността на замразените активи, в това число първокласни яхти и парцели, държани от съветски олигарси в Италия, възлиза на към 140 милиона евро, заяви в събота италианското държавно управление, съобщи Франс прес.

Най-скъпият актив се оказа яхтата " Лейди М " (Lady M Yacht), принадлежаща на Алексей Мордашов, железен магнат, непосредствен до съветския президент Владимир Путин. Корабът е на стойност 65 милиона евро.

Италианската полиция залови яхтата в петък, откакто Европейският съюз стартира да ползва наказания по отношение на Мордашов и други свързани с Кремъл олигарси поради нахлуването на Русия в Украйна.

Втора яхта, също иззета в петък, " Лена ", е на стойност 50 милиона евро и принадлежи на милиардера Генадий Тимшенко, който е съосновател на компанията за артикули Gunvor.
Запориран е и парцел за 17 милиона евро на средиземноморския остров Сардиния, благосъстоятелност на съветския милиардер Алишер Усманов.

Италианското държавно управление съобщи, че други парцели на стойност 11 милиона евро, принадлежащи на две персони, считани за близки до съветския режим, също са били арестувани.

Санкциите на Европейски Съюз са ориентирани към повече от 500 съветски лица или организации, чиито активи и стопански запаси ще бъдат последователно замразени, до момента в който страните от Европейски Съюз ги локализират и проследят до техните притежатели.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР