Стойността на ваучерите за храна на служителите на Български пощи“

...
Стойността на ваучерите за храна на служителите на Български пощи“
Коментари Харесай

Новина: Скачат заплатите в Български пощи“

„ Стойността на ваучерите за храна на чиновниците на „ Български пощи “ ЕАД може да бъде увеличена от 60 лева на 100 лева, упълномощил съм на управлението на сдружението до 27 февруари да предложи разновидности и за растеж на работните заплати “.

Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев на среща през днешния ден с представители на Синдикална федерация „ Съобщения “ – КНСБ и на управлението на конфедерацията.

Вицепремиерът Алексиев заяви, че ще бъдат водени диалози с Българската банка за развиване и с Министерството на финансите. Целта е да бъдат преструктурирани насъбраните отговорностите от 72 млн. лева на пощенския оператор, тъй че да отпадне заплащането на 8 млн. лева лихви годишно.

„ Български пощи “ имат незабавна потребност от стабилизиране и преструктуриране, от софтуерно възобновяване и възстановяване на изискванията на труд. В същото време, със синдикатите, които считаме за сътрудници, би трябвало да обмислим разновидностите по този начин, че да не допуснем изпадане в неплатежоспособност на сдружението “, бе безапелационен вицепремиерът Алексиев.

Участниците в срещата се договориха разискването на настояванията на синдикатите да продължи през идната седмица.

По-рано през днешния ден синдикалната федерация организира диалог със заместник-министър Красимир Папукчийски и представители на Съвета на шефовете. Той акцентира, че съществена задача е основаването на възстановителен проект на сдружението, който да докара до стабилизиране и разширение на обсега на услугите, което да промени пазарния дял. Красимир Папукчийски съобщи, че ще бъдат непокътнати работните места. Той предложения представителите на синдикатите да вземат участие в подготовката на програмата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР