Стойчо Младенов сложи край на треньорската си кариера. Той обяви

...
Стойчо Младенов сложи край на треньорската си кариера. Той обяви
Коментари Харесай

Стойчо Младенов се отказа от треньорството заради "ЦСКА 1948"

Стойчо Младенов постави завършек на треньорската си кариера. Той разгласи това през днешния ден при представянето си като действен шеф на " ЦСКА 1948 ".

" Това е първата страница от новия ми живот в спорта. Приключих кариерата си на треньор, минавам в друга сфера. Надявам се с опита си да бъда потребен на клуба, с цел да реализира задачите си. Ще се опитам да бъда потребен във всяка сфера. Ново е за мен, ще ми би трябвало време да се ориентирам ", разгласи Младенов. Той работеше като треньор от 1991 година насам, като е водил 15 тима, в това число националния отбор на България. Най-големите си триумфи обаче реализира с ЦСКА - две трофеи на България (2003, 2008), а с " Атирау " печели купата на Казахстан през 2019 година

Младенов разгласи, че не е приел офертата на " ЦСКА 1948 " поради парите, а поради вероятността. " В тези повече от 3 месеца имах опция да се срещам с хората, които работят в клуба, със спонсорите и получих визия за този клуб. Говори се, че пристигам тук поради пари. Това е най-малката заплата, която съм получавал като играч или треньор.  Наясно съм в какъв клуб влизам. Клуб с огромни упоритости и цели. Тези цели са постижими ", разяснява той.

И към този момент стартира да приказва за новия си клуб като за ЦСКА. " Клуб, който е учреден от почитатели и митове на ЦСКА. Доволен съм, че влизам в ЦСКА, който е изпълнен с табели на ЦСКА... Отивам в клуб, в който работят мои съотборници и митове на ЦСКА. Къде да отида в " Лудогорец ", в " Левски "?! След като ме принудиха да напусна ЦСКА от " Българска войска " къде да отида?! Отивам в тим, който има бъдеще и самото развиване на клуба в последните години го потвърждава. Трябва ли да назовем Гибона изменник, че беше в ЦСКА или Наско Сираков, или който и да било?! Тук съм, ще дам най-хубавото от себе си. Получавам гневни известия, само че и такива, които ме насърчават за избора и ме схващат.

Не е прелестно да има две ЦСКА-та, само че всичко зависи от нас. Аз желая да видя обединен ЦСКА. Ако го реализираме, ще бъдем непобедими. Феновете разграничени, легендите разграничени, ръководителите, които са много богати, отново разграничени. Не приказвам за обединяване, желая обединен ЦСКА. Има разделяне сред почитателите. Факт ли е? Факт е. Защо в " Левски " съумяха да се обединят? При нас продължава и се насърчава от разнообразни места. Разделяй и владей, това се прави. Самата история го демонстрира. Никой не желае разделяне. Аз персонално бленувам за обединен ЦСКА ", разяснява разпалено Стойчо Младенов.

Бившият към този момент треньор показва, че е оставил зад тила си разликите с Любослав Пенев. " Знаете, че с Любо Пенев е казус да бъдем в един клуб. Силни характери, само че ето, че има нещо, което да ни сплоти и това е ЦСКА. Работата ни ще бъде сполучлива. В спортно-техническата част има цялостни компетенции Любослав Пенев. На 100%. Това е правото на всеки треньор да менажира футболния клуб, първия, втория, третия състав. С всичко останало ще се оправяме с Гьонов (б.ред. - изпълнителният шеф на " ЦСКА 1948 " Добрин Гьонов) ", разгласи Младенов.

Той показа и за задачите, които желае да реализира с " ЦСКА 1948 ". " Отивам в тим, който има бъдеще и самото развиване на клуба в последните години го потвърждава. Амбициите ни са да сме развиваме. Ако предходната година сме били на едно място, всяка година би трябвало да сме по-напред. Всички тук сме с характери на спечелили. Ние търсим успеха във всеки един мач ", добави той.

 

ЕДИНЕН ЦСКА СКОРО

Добрин Гьонов на собствен ред загатна, че Младенов ще работи и за развиването на баскетболния ЦСКА, чийто главен спонсор - притежателят на " Ефбет " Цветомир Найденов, е и покровител на " ЦСКА 1948 ". Гьонов обаче направи и забавно предугаждане.

" Привлякохме Младенов с концепцията да обединим клуб на почитатели и митове. Това е нашата цел. От това разцепление печелят единствено " Левски " и " Лудогорец ". В близко или далечно бъдеще клубът ще е един. Не приказвам за обединяване, а за един ЦСКА. Всеки е добре пристигнал при нас. Никого не сме изгонвали. Стойчо Младенов ще оказва помощ с големия си опит за структурното и организационното развиване. Надявам се, че в бъдеще ще оказва помощ и за идеята на баскетболния ЦСКА ", сподели Гьонов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР