Стоянов коментира, че до последно протестът бил заявен като мирен. При

...
Стоянов коментира, че до последно протестът бил заявен като мирен.
При
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Водните оръдия от протеста на БФС не са използвани с пълна сила

Стоянов разяснява, че до последно митингът бил деклариран като кротичък.

" При последна нужда чиновниците на реда могат да употребяват помощни средства. За такива се смятат и водните оръдия, а те се употребяват с изключение на за физическо, и за психическо влияние върху правонарушителите ", изясни вътрешният министър, след което посочи, че преди използването им постоянно се насочва предизвестие към нарушителите.

" Действията на протестиращите ескалирали и достигнали размери, застрашаващи здравето и живота на хората и служителите на реда. Затова и са употребявани водни оръдия - с цел да се резервира животът и здравето на хората и служителите на реда. Водните оръдия даже не са употребявани с цялостната им мощ, защото към водната бликам не са добавяни други субстанции и пикантен спрей ", уточни Стоянов.

Вътрешният министър съобщи, че не съжалява, че служителите на реда са се презастраховали, извеждайки на улицата машините и още веднъж посочи, че при цялостната им мощ " всичко става на кълбета ".

Издаването на ново потомство персонални карти стартира във краткотраен център

Министърът разгласи и че издаването на ново потомство персонални карти стартира във краткотраен център.

В този краткотраен център ще има две машини, а центърът ще бъде в постройка на Министерство на вътрешните работи. Там ще бъдат издавани единствено персонални карти и документи за престояване.

В същото време продължава работата по плана за новата постройка, която да е център за такива документи. Тя ще бъде издигната, само че се постановиха корекции, сподели Стоянов.

От страна на Министерство на вътрешните работи няма закъснение. Документацията се преглежда сега. Нанесени са корекции по проекта, посочи той.

Анализ на системата за уведомяване на нарушавания на водачи посредством SMS или по Вайбър демонстрира, че няма опасности

Анализ на системата за уведомяване на нарушавания на водачи посредством SMS или по Вайбър демонстрира, че няма опасности, сподели още Стоянов от парламентарната естрада. 

Няма спомагателна отбрана от това да не се получават подправени известия, сподели депутатът Борислав Гуцанов. Да не стане по този начин, че нещо доста добре работещо да стане уязвимо и почтени жители да са пострадали, в случай че измамници още веднъж влязат в системата, предизвести той.

Системата работи доста добре, зарежда се с информация и имам вяра, че това е метод да съберем санкции, сподели министърът на собствен ред. Той разясни, че услугата се обезпечава от система на Министерството на електронните известия, в това число и по Вайбър.

Анализът не е разкрил опасности, тъй като в известията няма персонални данни, а единствено номер на колата. Изпраща се линк за евакуиране на документи, напомни още Стоянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР