Стоян Вараджаков – заместник на административния ръководител на Апелативна прокуратура

...
Стоян Вараджаков – заместник на административния ръководител на Апелативна прокуратура
Коментари Харесай

Отличиха Стоян Вараджаков с Почетния знак на Прокуратурата на Република България

Стоян Вараджаков – заместител на административния началник на Апелативна прокуратура град Велико Търново, е отличен от Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров с Почетен знак на Прокуратурата на Република България. Отличието е за проявен висок професионализъм  и образцово осъществяване на служебните отговорности.

Грамотата и високото отличие бе връчено от Огнян Басарболиев – апелативен  прокурор  на Апелативна прокуратура – Велико Търново на тържествено изпращане по случай навършването на пенсионна възраст на прокурор Вараджаков. Той бе поздравен от колектива на Апелативна прокуратура – Велико Търново, от окръжни и районни прокуратури и сътрудници магистрати, с които е работил през годините на своята кариера.

Прокурор Вараджаков има 32 години стаж като прокурор. Роден е в гр. Елена. Завършил е висше юридическо обучение в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. За интервала 1979 година – 1980 година е работил като стажант-съдия в Софийски Градски съд, а сред 1981 година и 1985 година е бил юрист в Общински национален съвет гр. Елена.

От 1985 година работи в системата на Прокуратурата на Република България. Започва кариерата си през 1995 г като  Районен прокурор в Районна прокуратура гр. Елена. От 1998 година до 2004 година – прокурор в Апелативна прокуратура   гр. В.Търново, а от 29.11.2004 година до пенсионирането си е „заместник на административния началник – Апелативен прокурор“ при Апелативна прокуратура гр. Велико Търново. Има сан „прокурор във ВКП и ВАП“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР