Стоян Колев, който бе осъден на 18 години затвор за

...
Стоян Колев, който бе осъден на 18 години затвор за
Коментари Харесай

Още един от килърите на боса на „Гранити“ изчезна безследно. Под наблюдение е семейството му

Стоян Колев, който бе наказан на 18 години затвор за убийството на бургаския предприемач Стоян Стоянов, притежател на една от най-големите строителни компании в Бургаски район преди 15-ина години – „ Гранити “, е в неопределеност от няколко месеца, оповестява Флагман.бг.
Дни преди Върховният касационен съд да се произнесе и удостовери окончателната присъда по делото за изтезанието на Стоянов, Стоян Колев е липсващ безследно.
Поне по документи не е напускал страната, само че го няма на нито един от известните му адреси.
От лични източници медията разбра, че е разгласен за общодържавно и интернационално търсене.
Според непотвърдена информация под наблюдаване е била сложена брачната половинка и децата му, които са във Варна, само че нямало данни да ги е посещавал, нито да се е свързвал с тях.
Вероятно Колев в никакъв случай няма да се появи и да понесе отговорност за убийството на боса на „ Гранити “. Ще останат единствено трите години, прекарани зад решетките, до момента в който течеше следствието и гледането на делото на първа инстанция – Бургаския областен съд.
Абсурдът по делото, придобило гражданственост като „ Гранити “, е още по-голям, тъй като от петимата обвинени бяха наказани трима – Станислав Михайлов (поръчител), Стоян Колев (организатор) и Стоян Петров (съучастник). През юли т.г. те получиха сред 18 и 20 години затвор.
Станислав Михайлов обаче също е в неопределеност – още от 2009 година. Той е някогашен шеф на Агенцията по държавни вземания и съгласно проверяващите в основата на спора му със Стоян Стоянов е имот от 2,5 дка край ж.к. “Меден рудник “.
Предполага се, че часове преди арестите на обвинените през 2009 година Михайлов е бил предизвестен и е напуснал страната. Личната му карта е изтекла през 2010 година. Съмненията са, че живее под непозната идентичност в Испания.
Но това не е всичко, тъй като скоро и различен от виновниците, може да се окаже на независимост.
Става въпрос за Стоян Петров, който е провел отвличането и убийството на бургаския строителен бизнесмен.
Проверка на Флагман.бг сподели, че Петров сега изтърпява 20-годишна присъда за друго ликвидиране, която е постановена през 2010 година от Варненския областен съд.
20-те години за ликвидирането на Стоян Стоянов още не са приведени. Но както се оказва може и да не се случи, тъй като през на 20-ти септември т.г. той е изискал кумулация на присъдите си.
На първа инстанция съдът му е дал за двете убийства общо 20 години(!), което значи, че напълно скоро той може да излезе на независимост или най-малкото да изиска условно предварително наказване.
Прокуратурата е обжалвала определението. Жалбата ще се гледа на втора инстанция на 20-ти ноември от Апелативния съд в Бургас. Държавното обвиняване желае да му се прибавят най-малко 10 години за убийството на Стоян Стоянов. Дали това ще се случи – ще проследим след седмица.
Припомняме, че Стоян Стоянов, съсобственик на строителната компания „ Гранити “, бе похитен и погубен на 6-ти против 7-ми март 2008 година.
През 2009 година трупът бе открит край несебърското село Паницово.
Разследването откри, че физическите убийци на Стоянов са Манол Хаджиев-Индианеца и Златко Калайджиев. Те са били наети от Стоян Петров. Впоследствие Петров е дал нова мокра поръчка – този път на серийния убиец Недялко Димитров-Момата, който е ликвидирал Индианеца и Калайджиев. Разследването бе невиждано за бургаската полиция тогава и стигна до върха на пирамидата, установявайки всички забъркани.
Делото обаче вървеше доста тежко в правосъдна фаза и продължи над 15 години, преминавайки през три правосъдни региона – Бургас, Варна и Велико Търново.
Флагман.бг беседва с майката на строителния бизнесмен Стоян Стоянов – Милка, която живее в родния си Сливен. Тя отгледа сина на предприемача от първия му брак – Герман.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР