Стоян Иванов, фейсбукСтоян ИвановВеднага след онази трогателна прощална пресконференция на

...
Стоян Иванов, фейсбукСтоян ИвановВеднага след онази трогателна прощална пресконференция на
Коментари Харесай

„Седемте танкера“-първа стъпка от подготовката на истеричната предизборна кампания на „промяната“


Стоян Иванов, фейсбук
Стоян Иванов
Веднага след онази трогателна прощална конференция на Кирил Петков и компания за „ седемте танкера с полутечен газ “ написах, че тя е първа стъпка от подготовката на истерична предизборна акция.

Беше явно и напълно по пиар методиката, използвана до тогава от тях: Договорили били 7 танкера (3 до края на годината и още четири вероятно догодина), обаче не били договорили по какъв начин този газ ще стигне до България.

Нямаха контракт, а единствено оферта, само че както и да е. Сцената бе готова за идващото деяние на хистерията:

Ако служебното държавно управление някак успее да контракти слотове за разтоварването на тези танкери и тръби, с цел да стигне този газ до България, пепетата ще се бият в гърдите по какъв начин са ни избавили от газова рецесия. Газпромското лоби ще ги „ нападна “, че танкерите и транспортът са на висока цена, че са без търг и от посредници… И изобщо – ще ни разиграят водевил, с цел да се гушнат да ръководят отново дружно.

Ако, както се чака, служебното не успее или не пожелае да успее, още по-добре (за пепетата и поддакващи дебъли, не за България). Ще се развие тъкмо тази истерична акция, която към този момент се вихри. Освен „ консолидация на електората “, тя има и друга цел – да заглуши напиращите от ден на ден очевадни данни за далавери на пепетата в енергетиката и освен там.

Нямам никакво доверие на Радев и служебните му избраници. Нито на сегашните, нито на предходните. Обаче
слотове трябваше да се договарят още през април-май, когато стана казусът с „ Газпром “. Паралелно с напъните за по-дългосрочни контракти за доставка на полутечен газ. В края на юли свободни слотове (до края на т.г.) в Гърция и Турция към този момент нямаше – и това са данни от публични източници, а не приказките на сътрудника на Държавна сигурност „ Сашо 11 “ какво бил споделил гръцкият министър председател. За които си приказки доносникът не даде формален източник, само че това не пречи сума ти народ да му повтаря доносите.

И, несъмнено, газпромското путинистко лоби също се засилва. Включително това в служебното държавно управление.

Целта е изпълнена – верните медии бълват непрекъснато за тази драма, електоратът се активизира и настървява, вниманието е отклонено.

А доставки на природен газ както нямаше, по този начин и няма. Дори азерският още се бави, пък сякаш Киро просто врътна крана, нали? Глупости за това какъв брой бара е налягането в тръбите не ми се четат. За да има доставки, газът би трябвало да тече, а не да стои като в затапена епруветка под налягане. Глупости за Борисов също не ми се четат – добре, отговорен е до април 2021 година, по какъв начин това оправдава далаверите и некадърността на пепетата?!

(ПП Отдавна допускам, че Сашо 11 и други доносници на Държавна сигурност от доста години работят за съветските служби, законспирирани като „ гневни русофоби “. Не се чудете – тази тактичност на ГРУ и Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е разказана от дълго време, задачата на такива е да всяват разкол в антипутинските среди в съответната страна. Нямам доказателства за тези мои съмнения, само че е реалност, че резултатът от дейностите на сходни „ гневни русофоби “ е тъкмо подобен – с най-голяма неприязън те нападат вероятни съдружници.)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР