Стоян Димитров беше избран за четвърти мандат за президент на

...
Стоян Димитров беше избран за четвърти мандат за президент на
Коментари Харесай

Стоян Димитров за четвърти път оглави федерация по скокове на батут

Стоян Димитров беше определен за четвърти мандат за президент на Българската федерация по скокове на батут на провелото се нощес отчетно- изборно заседание на централата.

“Натрупах задоволително опит и познания в скоковете на батут. В момента на държавното състезание виждам към 200 деца единствено на огромния батут. Вчера бяхме в Сливен на двойния минибатут и на пътека и там имаше към 60 деца. Ние сме удовлетворени от масовостта, която имаме. Ще напредваме в бъдеще “, показа особено за БНР Стоян Димитров. Акцент в работата на централата в идващите четири години ще бъде организирането на кръг от международната купа през 2021 година и на международното състезание през 2022 година.
Амбицията на управлението е да класира играч на олимпийските игри в Токио следващата година. Квалификация за Олимпиадата ще е шампионата на планетата през ноември в Япония. Разширеният състав на националния тим ще бъде избран след края на държавното състезание, което сега се организира в Ямбол, в което вземат участие над 200 състезатели.

На европейските игри в Минск от 21 до 30 юни федерацията по скокове на батут ще има трима представители – сестрите Мариела и Христина Пеневи и Мариян Михалев. Тримата ще вземат участие в самостоятелната дисциплинираност (голям батут), а сестрите Пеневи ще премерят сили и в синхронните скокове.

“Очакваме положително класиране. Това ще ни подскаже на този стадий къде се намираме. След това започваме подготовка за международното състезание, което ни дава право за класиране на Олимпиадата. В момента Христина Пенева е с травма и не взе участие на държавното състезание. Тя е в София на рехабилитация, само че болките към този момент са отшумели. Вярваме, че тя ще се показа сполучливо в Минск “, добави Димитров.

Кръстина Иванова, bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР