Стотици военни обсадиха Конгреса на САЩ, телевизионни кадри показват войници

...
Стотици военни обсадиха Конгреса на САЩ, телевизионни кадри показват войници
Коментари Харесай

Военни обсадиха Конгреса, започнаха дебатите за импийчмънт


Стотици военни обсадиха Конгреса на Съединени американски щати, телевизионни фрагменти демонстрират бойци и в залите и фоайетата на Капитолия. Започна дебата по разискването на отстраняването на Доналд Тръмп от служба.

При откриването на дебата ръководителят на Процесуалния комитет на Народното събрание Джеймс Макгавърн (демократ от Масачузетс) съобщи, че депутатите разискват актуалната „ историческа мярка в реалност на мястото на закононарушението “.

Той, дружно със своите съпартийци, упрекна Тръмп, че предизвика „ насилствена навалица “ да нахлуе в Капитолия във Вашингтон на 6 януари, съобщи Фокус.

ФБР разгласи в понеделник, че има информация, съгласно която на 16 януари във Вашингтон може да се появят въоръжени групировки, в случай че Конгреса одобри решение за импийчмънт на Тръмп, заяви ABC News.

Въоръжени протести се планувани във всички щати сред от 16-и до 20-и януари. Неназовани метежници призовавали за взлом на държавни, локални и федерални държавни здания, в случай че Тръмп бъде отхвърлен преди инаугурацията на Байдън.

Националната армия към този момент получи позволение да разположи във Вашингтон по време на инаугурацията на 20-и януари 15000 бойци, което е два пъти повече от налините сили. Във Вашингтон са командировани бойци от щатите Ню-Йорк, Ню-Джърси и Делауер.

Сикрет сървис пък получи задача да бъде подготвена за церемонията по инаугурацията, даже и в случай че тя се състои седмица по-рано от 20-и януари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР