Световно скаутско джамборе: Стотици засегнати от топлинно изтощение в Южна Корея

...
Стотици участници в 25-ото Световно скаутско джамборе в Буан, Южна
Коментари Харесай

Стотици участници в 25-ото Световно скаутско джамборе в Буан, Южна Корея са били засегнати от топлинно изтощение.< /p>

Около 400 случая бяха съобщени през първата вечер на събитието във вторник, като много от тях бяха лекувани в импровизирана болница в къмпинга.

Температурите достигнаха 35C (95F) в провинция Северна Джеола, където се провежда събитието, на фона на предупреждение за горещи вълни.

Джамборето, понякога наричано най-големият младежки лагер в света, започна във вторник с около 43 000 скаути.

Докато участниците обикновено са на възраст от 14 до 18 години, събитието привлича и много възрастни, като известния състезател по оцеляване Беър Грилс, 49, който е главен скаут на Обединеното кралство.

Служител на противопожарната служба каза пред Ройтерс, че повечето от скаутите, които са се нуждаели от медицинска помощ, са имали леки симптоми като главоболие, замаяност и гадене.

Длъжностното лице добави че повечето оттогава са се върнали в лагерите си.

Засегнати са скаути от страни като Съединените щати, Великобритания и Бангладеш, казаха местни медии.

Колко горещо е твърде горещо за човешкото тяло?

Вътрешният министър на Южна Корея Лий Санг-мин в четвъртък призова организаторите на джамборе да коригират програмите си според броя и тежестта случаи.

Choi Chang-haeng, генерален секретар на организационния комитет на събитието, каза на пресконференция в четвъртък, че 39 души все още се лекуват в медицински институции.

Той добави, че допълнителен медицински персонал е бил разположен на събитието и на място има охладителни устройства, за да се гарантира безпроблемното протичане на събитието.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Части от Южна Корея се изпичаха в необичайно горещо лято.

По-рано тази седмица властите в Сеул повдигнаха предупреждение за горещо време до най-високото ниво за първи път от четири години, тъй като температурите се движеха между 33C и 38C.

Смята се, че изгарящата жега е убила най-малко 16 души в цялата страна, повече от два пъти рекорда от седем през същия период на миналата година.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР