Стотици служители на Arm China са подписали отворено писмо на

...
Стотици служители на Arm China са подписали отворено писмо на
Коментари Харесай

Стотици служители на Arm China на протест срещу уволнението на „непокорен директор“

Стотици чиновници на Arm China са подписали отворено писмо на уеб страницата на компанията в поддръжка на някогашния шеф производителя на чипове Ален Ву. Историята с уволнението му продължи близо две години и приключи с победа за централата на Arm предишния петък. Откритото отменяне на този факт от доста чиновници на клона в Китай обаче може да затрудни живота както на Arm China, по този начин и на самия Arm - недоволните хора са неприятен гръбнак за бизнеса, настояват анализатори.

Всичко се случи, откакто японската SoftBank, притежател на Arm, продаде мажоритарен дял в Arm China на китайски вложители. Клонът трябваше да обслужва китайски компании с лицензи и даже с неповторими разработки, а с цел да се ускорят процесите, всичко това беше поверено на локалното ръководство.

Притесненията в централата на Arm породиха, откакто основният изпълнителен шеф на Arm China, Ален Ву, предприе метод на безучастие. Самият той стартира да дефинира на кого и при какви условия да се трансферират лицензите и какви разработки би трябвало да се извършат в подразделението. Важно е да се означи, че нямаше проблеми във финансовата сфера. Клонът извършваше постоянни заплащания към притежателите на Arm и непрекъснато усилваше приходите и облагите си.

Опитът за уволняване на господин Ву преди две години се провали. На първо място, това беше възпрепятствано от неналичието на надзорен пакет акции в централата. Второ, непокорният шеф отхвърли да съобщи печата и правилника си и смени защитата си с лоялни чиновници. Към спора се прибави и фактът, че SoftBank се опита да продаде Arm на NVIDIA, а когато това беше предотвратено, реши да направи компанията обществена на фондовата борса. Проблемите с ръководството на китайския офис може би са понижили доста първичната капитализация на Arm.

Бордът на шефовете на Arm China съумя да уволни Ален Ву преди седмица. Последвалият митинг на чиновниците на филиала и самата опция да го разгласят обществено на уеб страницата на Arm China демонстрираха, че доста неща и по-специално достъпът до корпоративните запаси не са под контрола на новите управляващи. Освен това недоволните чиновници заплашват да подадат оставка от звеното и в случай че им бъде препоръчана работа под крилото на господин Ву в новата компания, те могат да се реалокират там с всички имиджови и интелектуални разноски за Arm и клона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР