Стотици хора се опитаха да щурмуват американско-мексиканската граница в неделя,

...
Стотици хора се опитаха да щурмуват американско-мексиканската граница в неделя,
Коментари Харесай

Стотици мигранти се опитват да щурмуват границата между САЩ и Мексико

Стотици хора се пробваха да щурмуват американско-мексиканската граница в неделя, откакто се появи слух, че на мигрантите ще бъде разрешено да преминат в Съединени американски щати.

Около обяд огромна навалица, формирана най-вече от венецуелци , стартира да се събира край входа на моста, свързващ мексиканския град Сиудад Хуарес с Ел Пасо, щата Тексас, в южната част на Съединените щати.

Разочаровани от закъсненията и компликациите при кандидатстването за леговище в Съединени американски щати след пътувания, дълги хиляди километри през Централна Америка и Мексико, някои от тях споделиха пред Агенция Франс Прес, че са считали, че ще им бъде позволено да влязат поради хипотетичното честване на " деня на мигранта ".

Снимки в обществените медии демонстрираха група, в която имаше доста дами и деца, да тича към границата, крещейки " към Съединени американски щати ".
Те бързо се сблъскаха с бодлива тел, оранжеви барикади и служители на реда с щитове.
 
via
— Joseph Barracato (@JoeBarracato)
Американските граничари " несъмнено " се насочиха към затваряне на моста, споделя Енрике Валенсуела, чиновник на гражданското общество, който оказва помощ на мигрантите в Хуарес.

Джаксън Солис, 23-годишен венецуелец, е измежду тези, които са пристигнали на моста в неделя, с цел да ревизират дали слухът е правилен.

" Всички побягнахме и те сложиха ограда с бодлива тел към нас. Използваха против нас сълзотворен газ ", описа той.
Солис е чакал шест месеца, с цел да си уговори среща, на която да подаде молба за леговище в Съединени американски щати, където желае да работи.
Сега срещите би трябвало да се записват посредством мобилно приложение на Митническата и гранична работа, което беше въведено тази година, защото от търсещите леговище се изисква да подават молби авансово, а не при идването си.

Администрацията на Байдън се надява да спре рекордната вълна от мигранти и лица , търсещи леговище, които, с цел да стигнат до Съединените щати, подхващат постоянно рискови пътувания, проведени от трафиканти на хора.

През януари Белият дом предложи разширение на противоречиво предписание, което да разреши на граничната защита да отхвърля повече бъдещи мигранти, в случай че те идват по суша.

" Не се появявайте просто по този начин на границата ", съобщи тогава президентът Джо Байдън в тирада.
Байдън встъпи в служба с обещанието да даде леговище на търсещите леговище и да приключи строгите политики за задържане на нелегално преминаващите границата.

Всеки месец към 200 000 души се пробват да преминат границата от Мексико в Съединените щати. Повечето от тях са от Централна и Южна Америка и се базират на бедността и насилието вкъщи, с цел да изискат леговище.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР