Стотици хиляди левове годишно дават общините за възстановяване на щети

...
Стотици хиляди левове годишно дават общините за възстановяване на щети
Коментари Харесай

Кмет зове за помощ срещу вандализма, щетите са огромни

Стотици хиляди левове годишно дават общините за възобновяване на вреди след вандалски прояви в страната. Това са средства, които се събират  от налозите и таксите, които плащаме всички, сигнализираха от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

В тази връзка сдружението стартира поредност от изявления за вандалските прояви в разнообразни обитаеми места и за напъните, времето и средствата, които локалната власт е задължена да вложи, с цел да възвърне вредите.
-->
„ Време е депутатите да трансформират Закона за Министерство на вътрешните работи, от години общините настояваме за основаване на общинска полиция. Така общините ще могат по-бързо и съответно да се оправят с вандализма. Сега се разчита единствено на камерите “, сподели в изявление за бТВ Даниел Панов, ръководител на НСОРБ и кмет на Велико Търново.

Той даде и образци за разноските на общините за поправки и разчистване след вандалски прояви. Във Велико Търново на година те са към 100 000 лева, в София – близо 1 млн. лева

От НСОРБ упорстват още жителите да подават сигнали и да свидетелстват за вандалски прояви. „ Всеки път, когато оставаме безразлични, насърчаваме някой извършител или унищожител. Местната власт е мощно лимитирана в пълномощията си да постанова санкции, а когато инспекторатите са дейни, нормално няма очевидци на нарушаванията “, означават от сдружението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР