Стотици хиляди индуистки поклонници се изкъпаха вчера в свещената река

...
Стотици хиляди индуистки поклонници се изкъпаха вчера в свещената река
Коментари Харесай

Стотици хиляди индуисти пренебрегнаха вируса и се изкъпаха заедно в свещената река Ганг

Стотици хиляди индуистки поклонници се изкъпаха през вчерашния ден в свещената река Ганг в Индия, с цел да отбележат годишен фестивал макар внезапното повишаване на инфекциите с ковид в страната и в прорез с ограничаващите ограничения, съобщи ДПА.
Още по темата
Индуистите имат вяра, че в случай че се потопят в река Ганг по време на празника Макар Санкранти ще се освободят от греховете си. Подобни събирания предходната година способстваха за усилването на унищожителната втора вълна на пандемията в Индия.

Всички фотоси

Много поклонници се събраха по крайбрежията на Ганг в северния щат Утар Прадеш и в източния щат Западна Бенгалия, нарушавайки разпоредбите за сигурност, въведени поради ковид.

Някои малките екрани излъчиха фрагменти, на които се виждат участници в поклонението, които не носят маски и не съблюдават отдалеченост един от различен. Властите в град Праяградж в щата Утар Прадеш, където се организира събитието, обаче обявиха, че хората са се придържали към разпоредбите за ограничение на ковид.

Според публични лица всички поклонници са посочили документи за имунизация или резултати от отрицателни проби за ковид. Освен това на място се е направило и термосканиране. " Опитваме да постановяваме ограниченията за сигурност и ще предприемем дейности против нарушителите ", съобщи по телефона формален представител на управляващите в Утар Прадеш.

Здравни специалисти предизвестиха, че допускането на сходни всеобщи събития в миг, в който страната е обхваната от следващата вълна на ковид, ще ускори предаването на заболяването.

През последната седмица в Индия, чието население е 1,3 милиарда души, се изправи пред внезапно повишаване на инфекциите поради разновидността Омикрон на ковид. През последните 24 часа в страната са регистрирани повече от 264 хиляди нови инфекции, заяви здравното министерство. Отчетени са и 315 нови смъртни случая, свързани със болестта, с което общият им брой от началото на пандемията доближи 485 350.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР