Стотици граждани се включиха в проявите, организирани от Община Търговище,

...
Стотици граждани се включиха в проявите, организирани от Община Търговище,
Коментари Харесай

Близо 300 души се включиха в „Движение с патриотично стихотворение“

Стотици жители се включиха в деянията, проведени от Община Търговище, за отбелязване на Националния празник на Република България, 3 март.

Честванията започнаха с молебен за благоденствието на българския народ, който бе отслужен в храм „ Св. Йоан Рилски “.

За втора поредна година се организира и самодейността „ Движение с патриотично стихотворение “. В нея се включиха близо 300 души, които минаха маршрута от централната алея в парка „ Борово око “ до паметника в парка „ Боровец “. По пътя си събираха строфи от патриотични стихотворения на класици и модерни български създатели, носещи положителни страсти. Желаещите имаха опция и да рецитират събраните от тях поетични фрагменти на микрофон. Те, както и всички, минали маршрута, получиха сувенири, с графично изображение на буквата Т, вплело в себе си стилизирани обекти на градската и околната среда на Търговище. Автор на логото е нашата съгражданка Цветелина Мирева.

Венци и цветя в памет на починалите за Освобождението ни пък поставиха кметът доктор Дарин Димитров, регионалният шеф Станимир Парашкевов, народни представители, ръководителят на Общинския съвет Емине Якубова, общински съветници, представители на разнообразни институции, културни институции и жители.

В програмата пред паметника участваха и Духовият оркестър и Женски хор „ Златна лира “ към Община Търговище. Ученици от 2 „ а “ клас на III ОУ „ П. Р. Славейков “, с началник Елена Цонева, показаха флашмоб – фигурална комбинация на националното ни знаме.

Проявите по случай 3 март не престават с самодейността „ Да се хванем на хорото “, проведена от Фолклорен клуб „ Омая “ в парка „ Роден ъгъл “ от 12.00. до 13.00 ч. през днешния ден.

Честванията ще приключат с празнична заря от 19.00 ч., на централния площад „ Свобода “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР