Стотици деца, ученици и родители се включиха във факелното шествие

...
Стотици деца, ученици и родители се включиха във факелното шествие
Коментари Харесай

Стотици се включиха във факелното шествие за Деня на будителите във Враца /снимки/

Стотици деца, възпитаници и родители се включиха във факелното шествие под надпис “Да запазим светлината ”.
Празничната колона мина през централната пешеходна зона и се насочи към паметника на Св. Софроний Врачански, където се организира тържеството във връзка Деня на националните будители. 
“Искам да Ви благодаря, тъй като в навечерието на 1 ноември, още веднъж сме дружно! Това, което ни предизвика да създадем шествието е желанието на доста от Вас да почитаме българското. Винаги съм вярвал в силата на персоналния образец. Много от нас се възмущават, че през днешния ден най-малките ще бъдат преоблечени в странни костюми. А какво направихме ние, с цел да им бъде забавно и занимателно на всички български празници? Трябва да създадем по този начин, че подрастващите да ни посещават вкъщи, облечени с национални носии или възрожденски костюми. Да ни радват, рецитирайки стихове. Вярвам, че можем да бъдем образец за нашите деца! Това шествие е единствено началото! Нека не забравяме, че всеки от нас, който пази българското - е будител! От нас зависи в какви хора  ще се трансфорат децата ни! Бъдете здрави и не забравяйте, че градът ще е подобен, какъвто го създадем ние! ” - с тези думи  Калин Каменов приветства присъстващите на празничното шествие. 
В рамките на програмата прозвучаха стихотворения за българските книжовници, а в символ на респект и благодарност към делото и живота на родолюбивите просветители, пред паметника на св. Софроний Врачански, бяха поднесени венци и цветя. 
На 1 ноември, когато честваме Деня на националните будители, всяко едно учебно заведение ще сложи цветя пред паметника на своя патрон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР