Стотици българи посрещнаха 2021 г. на бреговете на Индийския океан.

...
Стотици българи посрещнаха 2021 г. на бреговете на Индийския океан.
Коментари Харесай

Българи окупираха Малдивите и Занзибар по празниците

Стотици българи посрещнаха 2021 година на крайбрежията на Индийския океан. Двете най-посещавани дестинации тази година бяха Занзибар и Малдивските острови, оповестява вестник " 24 часа ".

За първи път през последните десетина години доста туроператорски компании ангажираха директни чартърни полети от София до двете островни страни, като по този метод, като се изключи че икономисаха от времето за пътешестване, което по никакъв начин не е малко, отстраниха всевъзможни прекачвания и прехвърляния по летищата, а с това и неизбежните PCR проби. Макар и малцина, имаше и стратегии за посрещане на Коледа и Нова година на двата острова с пътешестване през Франкфурт или Амстердам.

" По принцип дестинации като Дубай, Танзания, Занзибар, Малдивите и други се раздвижват, когато у нас е зима, само че тази година имаше в допълнение събитие – Занзибар и Малдивите се оповестиха за свободна от Коронавирус зона и за влизане на територията им не е належащо да се вършат PCR проби или да се показват резултати от тях.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Ако не пуснете фотоси от отмора си в обществените мрежи, били...

На фона на, на напълно затворената поради пандемията Индонезия и ред други екзотични страни, те останаха съвсем единствената опция. Затова доста сътрудници заложиха на директни чартърни полети от България, каквито за последните десетина години се вършат за първи път ", сподели за " 24 часа " членът на управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници Любомир Николов.

Занзибар е част от Танзания, където постоянно наши сънародници вървят на сафари по време на зимните празници. Тази година обаче африканската страна е била недостъпна за чужденци и доста българи, които вървят постоянно там, също са предпочели почивката на острова, който се намира на север от Мадагаскар. Директният полет от София до Дар ес Салам, който е най-големият град на Танзания и където се каца междинно, е малко под 8 часа. До Мале – столицата на Малдивската република, която се състои от обособени острови южно от Индия, е 10 часа.

Това, което обаче, наподобява, е натежало най-вече върху избора на тези дестинации, е, че поради Коронавирус туристите там сензитивно са намалели и локалните са се принудили да смъкнат двойно цените. " Ако предходната зима по това време наемането на една вила за четирима индивида на Малдивите е коствало 4000 евро за празниците, то тази зима беше 2000 евро ", уточни Николов.



Според свидетелства на доста нашенци, които са споделили във Фейсбук прекарванията си от тези екзотични места, почивките са били за всеки джоб – имало е доста скъпи, само че и доста евтини. Например 6-дневен престой в първокласен хотел на някой от Малдивските острови е със междинна цена 1200 евро за човек, без да се включват кувертите за празничната нощ. В Занзибар такава е междинната цена за 10-дневен престой ол инклузив, и то в 5-звезден хотел. Независимо че за момента не се изискват PCR проби, медицинските разходи за възможна карантина или лекуване от Коронавирус са покрити от здравната застраховка, която е включена в цената.

Поне десетина от най-големите туроператорски компании у нас са организирали голям брой чартърни полети до Занзибар и Малдивите в интервала след началото на декември. Любопитното е, че в случай че се гледат уеб страниците им, тези стратегии не престават и са планувани за целия януари, февруари, а в някои компании – и за март и април. Очевидно е, че дестинациите ще продължат да са хитови най-малко до момента в който продължава сегашната пандемия и няма други благоприятни условия за далечни екзотични екскурзии.

" В хотелите с 5 звезди почивката е доста уредена – храна и сървис. Плажът е луксозен – синя вода и бял пясък. Навсякъде има дезинфектанти, обслужващият личен състав носи маски, само че за туристите не се желаят такива, както не се желаят и проби. Температурата на открито е 29 градуса, новогодишната вечеря беше страхотна – със сирена, хамони и обилие от всевъзможни риби. После имаше и стратегия на плажа, посрещането на новата година беше там, съпроводено от музика и танци ", споделя във Фейсбук българка, която е посрещнала новата 2021 година в Занзибар.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР