Стотици българи и руснаци ще се включат в традиционното шествие

...
Стотици българи и руснаци ще се включат в традиционното шествие
Коментари Харесай

Безсмъртният полк пак настъпва към Альоша

Стотици българи и руснаци ще се включат в обичайното шествие на Безсмъртния полк на 9 май в Пловдив. Ще има проведена и военнополева кухня, която ще раздава незабравимите „ фронтови стограмки ” водка. Очакват се и посетители от някогашните руски републики. Те ще се съберат пред Дома на културата „ Борис Христов ” в Деня на успеха в 10.30 часа. „ Всеки би трябвало да носи портрета на своите починали близки и родственици ”, подсети председателката на клуб „ Русофили ” в регион „ Северен ” Зоя Кузманова.

Маршът на Безсмъртния полк ще тръгне тъкмо в 11 часа по огромната алея над Търговската гимназия и ще продължи до върха. В събитието ще дойдат жители на Руската федерация, Казахстан и Армения. „ На върха ще посрещнем гостите, които ще изпрати съветското посолство ”, добави госпожа Кузманова. Тържествата на Альоша ще стартират в 12 часа. На тях е поканена танцова групировка „ Орфей ”, която е към Дома за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело. По традиция те ще изпълнят съветски и български танци.

Военнополевата кухня ще бъде основана в единия край под паметника. Очаква се тържествата под върха да продължат най-малко 2 часа. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР