Стотици американски войници започнаха да пристигат в Германия в хода

...
Стотици американски войници започнаха да пристигат в Германия в хода
Коментари Харесай

Американски войници пристигат в Европа за учение от нова стратегия на НАТО

Стотици американски бойци започнаха да идват в Германия в хода на първото обучение в границите на новата тактика на НАТО за бързо дислоциране. Стратегията е планувана да укрепи наличието на алианса в Източна Европа при положение на експанзия от Русия или други изключителни обстановки, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По данни от европейското командване на сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа през днешния ден в Берлин са пристигнали 350 бойци от Първа бронирана дивизия на Съединени американски щати. Те са част от плануваните да дойдат тази седмица 1500 военни.

Те ще се насочат към Полша, където ще ги чакат танкове и друго тежко съоръжение, складирано авансово в Холандия. Предстои американците да извършат маневри с полските си съдружници.

Идеята на тактиката за " динамично дислоциране на сили " е основаване на капацитет за бързото изпращане в Европа на части в бойна подготвеност. В Полша, Латвия, Литва и Естония към този момент има натовски батальони, командвани от Съединени американски щати, Канада, Германия и Англия, напомня АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР