Стопкадри Нова ТвЮристът Сирма Грозева коментира резултати от международно проучване

...
Стопкадри Нова ТвЮристът Сирма Грозева коментира резултати от международно проучване
Коментари Харесай

Юрист: Нашите ученици не са подготвени за реалния живот

Стопкадри Нова Тв

Юристът Сирма Грозева разяснява резултати от интернационално изследване в Пиза, съгласно които българските възпитаници са на последно място от страните в Европейски Съюз по математика и на предпоследно по четене.

Резултатите от Пиза демонстрират, че учениците в България не са готови за действителния живот, който ги чака по-късно. Било то професионалният живот, което е най-важната част или даже чисто житейските трудности и провокации, които ги чакат след довеждане докрай на междинното обучение, сподели тя в „ Пресечна точка “ по Нова Тв.



Децата в България са цялостни със познания, само че уви те не им оказват помощ в това, което ги чака. Те просто наизустяват някакви обстоятелства, само че са неспособни сами да проучват информацията, която имат. Не могат да вършат връзки причинно-следствени, сподели още Грозева.

Цялостно просветителна система в България не е готова и не се стреми да образова нашите възпитаници да се оправят. Всъщност значимото е да се насочи образованието към подготвеност и съответни умения, а не просто познания. Ако учим история да вземем за пример, това е разбор на обстоятелства и данни, добави Сирма Грозева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР