Стопкадри Нова ТвСиноптичка предупреди, че се задава обрат във времето.Според

...
Стопкадри Нова ТвСиноптичка предупреди, че се задава обрат във времето.Според
Коментари Харесай

Синоптичка: Идва първото сериозно застудяване

Стопкадри Нова Тв

Синоптичка предизвести, че се задава поврат във времето.

Според Лора Георгиева още няколко дни ще се резервира нормалното топло време, само че през идната седмица идва първото съществено захлаждане.



В момента тук-там, основно в Горнотракийската равнина, има мъгли, а в останалите региони слънцето се демонстрира сред облаците. Около обяд от запад бързо ще се заоблачи и първо в Северозападна България, а до вечерта и в останалите региони ще превали дъжд, сподели за Нова Тв Лора Георгиева.

Тя добави, че вятърът от югозапад краткотрайно ще се усили и температурите ще са с пролетни стойности от 11-12 градуса на запад, до 16-17 в Дунавската низина.



Топло и прохладно ще бъде времето и в планините, където на моменти западния вятър ще доближава към 60-70 км/ч, а оптималните температури до към 2000 метра ще бъдат с позитивни стойности.

В началото на деня ще има повече слънчеви часове, само че по-късно се чакат къси превалявания от дъжд, който ще минава в сняг, като снежна завивка към момента има в регионите над 1600 метра.

В петък и събота температурите ще останат извънредно високи и  максималните на доста места ще надвишават 15 градуса. В петък ще е слънчево, а в събота ще стартира да се заоблачава, само че ще остане без превалявания.

В неделя ще е облачно и на доста места ще вали дъжд. В понеделник захлаждането продължава и на доста места дъждът ще минава в сняг, като в северните региони ще са натрупа и снежна завивка, сподели още Лора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР