Стопкадри Нова ТвФинансовият министър Асен Василев обяви, че никога не

...
Стопкадри Нова ТвФинансовият министър Асен Василев обяви, че никога не
Коментари Харесай

Асен Василев към Лора Крумова: Вие имате ли кристална топка?

Стопкадри Нова Тв

Финансовият министър Асен Василев разгласи, че в никакъв случай не е държал да става вицепремиер, макар изказването на акад. Денков, че е значимо да имаме двама вицепремиери след ротацията.

Той подсигурява, че няма да промени решението си даже под влияние на Бойко Борисов, който съобщи, че ще е хубаво Василев да бъде вицепремиер.

Важно е каква работа прави Народното събрание, само че това, което е извънредно значимо в тази ситуация е, че е добре българите да нямат проблеми. Няма да се противя за вицепремиер, само че в никакъв случай не е било главно за мен. Основната политика, която организираме, е финансовата политика, съобщи за Нова Тв Василев.



Последният разяснява и думите на своя предходник Симеон Дянков, че поради инфлацията България няма да успее да влезе в Еврозоната през 2025 година, а ще го направи през 2027-а.

Според Дянков единствено инфлацията през декември е задоволителна за това, само че Василев беше на радикално друго мнение.

Асен Василев удостовери, че датата, за която се борят за влизане на България в еврозоната, е първи януари 2025 година, и тя е дискутирана с всички европейски сътрудници.

Вие имате ли кристална топка, с цел да ми кажете каква ще бъде инфлацията през януари, февруари, март, юни, юли, септември. Ако е по този начин, може да ми я дадете. Но единствено през декември не е задоволително, с цел да може да ни спрат, обърна се към водещата на „ На фокус “ Лора Крумова Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР