Стопкадър Нова ТвБанкерът Левон Хампарцумян е поредната публична личност, която

...
Стопкадър Нова ТвБанкерът Левон Хампарцумян е поредната публична личност, която
Коментари Харесай

Хампарцумян: Протестите означават проблем, но не са инструмент за решаване на проблем

Стопкадър Нова Тв

Банкерът Левон Хампарцумян е следващата обществена персона, която направи прелюбопитен коментар на митинга на земеделците.

Има гигантска разлика сред производителите на борсова селскостопанска продукция, където влиза и зърното, която е ликвидна във всеки един миг. Ти може да продадеш на цената на борсата. Всички други производители на месо, на зеленчуци, на плодове, даже да се произвели най-прекрасните патладжани праскови и по този начин нататък, в случай че не съумеят да ги продадат по цялата верига, при тях загубата е тотална. Докато при предходните може да не стигне за Бентли, само че ще стигне да си покрият разноските или част от тях, сподели по Нова Тв Хампарцумян.

Може да има година със загуби, само че като цяло те имат комфорта да продават ликвидна стока. Това че не са продали предходната година, тъй като са сбъркали и в прогнозите си какво ще стане с цената, е безусловно за тяхна сметка. А нещо да се чули някой да застрахова продукция против такива неподходящи фактори и развития. Протестите значат проблем, само че не са инструмент за решение на проблеми. Инструментът за решение на проблеми е институционално да се подредят, добави банкерът.

Щом тази годишна продукция е отишла, значи или ще платим с парите от нашите налози, с цел да се укротят и да си приберат там тракторите, или няма да го създадем, само че и те ще понесат някаква загуба, каквато към този момент се е случила. Едно от двете ще бъде, само че това не взема решение и частичка от казуса, който е дисбалансираното ориентиране на дотациите, централизация, неналичието на работна ръка на село, за обезлюдяване и всевъзможни други неща, които за жалост не се вземат решение нито от едно държавно управление, нито с два декрета, съобщи още той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР