Столичното общинско дружество Метрополитен обяви обществена поръчка за проектирането и

...
Столичното общинско дружество Метрополитен обяви обществена поръчка за проектирането и
Коментари Харесай

Следващите 5,7 км. на метрото ще струват 530 млн. лв.

Столичното общинско сдружение " Метрополитен " разгласи социална поръчка за проектирането и строителството на идващия сектор от метрото. Той ще съставлява отклоняване на най-новия трети  диаметър при Военна академия по посока зала " Арена Армеец " и Окръжна болница и по него ще има шест нови станции - при кръстовището на ул. " Гео Милев " и ул. " Черковна ", при кръстовището на ул. " Гео Милев " и ул. " Николай Коперник ", при кръстовището на ул. " Гео Милев " и ул. " Слатинска ", при кръстовището на бул. " Асен Йорданов " и бул " Шипченски проход ", при " Арена Армеец " и от източната страна на съществуващия пешеходен подлез при " Цариградско шосе ", прочут като подлеза за Окръжна болница. Общата дължина на участника е 5 666 м., а прогнозната цена за построяването на новото трасе е 530 млн. лева Максималната заложена дълбочина на станциите е 20 м., а на тунелите - 25 м. Най-голямото планувано разстояние сред станциите ще е 1,45 км.
До 14 април се одобряват офертите на компании, които желаят да строят новото трасе. Плановете са то да е готово през 2024 г.Финансирането на разширението ще пристигна по националния План за възобновяване и резистентност. Това са евросредства за излизане от коронакризата на стойност 12 милиарда лв., който България би трябвало да отбрани пред Европейска комисия тази пролет.

Преди да проработи този сектор от 3-ия лъч на метрото, " Метрополитен " би трябвало да открие 4 станции в посока " Овча купел " и " Горна баня ", което е дадено да стане през т.г. и да стартира и приключи продължението му към ж.к. " Левски ".  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР