Столичното метро ще се сдобие с 8 метровлака Skoda, които

...
Столичното метро ще се сдобие с 8 метровлака Skoda, които
Коментари Харесай

Столична община купува 8 метровлака Skoda

Столичното метро ще се снабди с 8 метровлака Skoda, които ще обслужват първата, втората и четвъртата линии на подземната железница. Компанията и „ Метрополитен “ подписаха контракта за доставка през днешния ден, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Обществената поръчка за влаковете бе стартирана от „ Метрополитен “ в края на 2022 година Тя е за общо 16 влака и е разграничена в две позиции – 8 за третата линия и 8 за останалите линии.

Siemens бе определен да достави влаковете за третата линия на стойност 134.5 млн. лева без Данък добавена стойност. Справка в ЦАИС демонстрира, че договорът с него още не е подписан. Skoda пък ще достави тези за останалите линии, като цената на контракта е 134 млн. лева без Данък добавена стойност.

По проект доставката на новите 8 влака от Skoda би трябвало да съвпадне с стартирането на бъдещата метростанция сред „ Сливница “ и „ Обеля “. Строителството ѝ ще стартира в края на лятото, прибавя Фандъкова.

Припомняме, че преди дни „ Метрополитен “ избра „ Геострой “ за реализатор на плана.
Разширение
Столичният кмет оповестява, че има цялостна подготвеност да стартира и строителството на 6 км метро през „ Слатина “, като се чакат решения на съда по импортирани от няколко жители тъжби.

Освен това е подготвен и проектът за уголемение на метрото през „ Люлин “ с 2 нови станции до Околовръстния път. Общата им дължина е 2 км. Подготвя се трасето за 4 км метролиния през кв. „ Витоша “ до Студентски град и 2 км от Бизнес парка до Околовръстния път.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР