Столичният общински съвет възнамерява отново да поиска помощ от държавата

...
Столичният общински съвет възнамерява отново да поиска помощ от държавата
Коментари Харесай

Столична община ще иска помощ от държавата за градския транспорт

Столичният общински съвет има намерение още веднъж да изиска помощ от страната за градския превоз. Това заяви пред публицисти ръководителят на транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера. " За близо една година пандемия, Столична община сама изнесе тежестта на рецесията при намалял пътникопоток, при санитарни ограничения, които плашат пасажерите, а в този момент се намираме и в енергийна рецесия ", посочи той. Метрополитен по отношение на предходната година за септември към този момент заплаща с по 1 млн. повече за електрическа енергия, уточни като образец Контрера. " В момента обстановката с издръжката на превоза е следната - към септември 2021 година насъбраната загуба от операторите е към 44 млн. лева, които се явяват дефицит ", уточни той и посочи, че става въпрос за метрото, автотранспорта и електротранспорта.

Към януари 2022 година загубите на столичния превоз може да са над 50 - 55 млн. лева, допусна Контрера. " Нашата концепция е да желаяме още веднъж от страната да помогне на бранша, тъй като макар всички компликации превозът не е спирал, само че се опитваме с по-малко доходи да предоставяме същата и по-добра услуга ", сподели той, уверен, че без страната да помогне, няма по какъв начин да се реши този проблем, изключително при тези цени на горивата.

Според Карлос Контрера не е целесъобразно разреждане на превоза. Ясно е, че нашите транспортни оператори търпят вреди, само че сама със своите средства общината не може да се оправи с високите цени на електрическата енергия и природния газ, акцентира той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Промени в разпоредбите за паркиране и обсега на синя и зелена...

Председателят на енергийната комисия в СОС Прошко Прошков увери, че към този момент няма да се подвига цената за столичния превоз.

Той посочи, че в Западна Европа страната подкрепя публичния превоз. Транспорта в Лондон от началото на пандемията получи над 6 милиарда евро помощ от английското държавно управление, уточни той. Повишаването на цените на билетите ще докара до още по-голям отлив на пасажери, предизвести той и разяснява, че вярната тарифна политика би трябвало да включва, даването на повече и разнородни транспортни документи, съгласно потребностите на хората от транспортни услуги и надлежно цена, която да подтиква използването на градски превоз. Градският превоз е единствената опция, в случай че желаеме въздухът в София да стане по-чист, безапелационен е Прошков.

Имаме потребност от от ден на ден превоз и все по-справедлива цена - това са двете цели, които следва да се разискват тази есен и зима, уточни той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Билетът за градския превоз в София да бъде за време. Предложението ще бъде импортирано скоро за обсъж...

Според Зафир Зарков несъответстващата политика във връзка с цените на тока и неналичието на обществено подкрепяне на енергийно бедните ще върне доста хора към отопление на твърди горива - дърва и въглища, а когато стотици хора го създадат, няма по какъв начин да не се отрази на качеството на атмосферния въздух.

Карлос Контрера заяви още, че следва за публичния превоз в столицата да се обезпечи опция електротранспортът да закупи нови 12 електробуса с концепцията за довозваща линия сред Дружба 1 и Дружба 2 и една от линиите на автотранспорт да премине към Столичен електротранспорт. " Не сме се отказали да търсим финансиране за възобновяване на автобусния парк. Ще търсим помощ и по линия на финансовите механизми на Европейски Съюз, по този начин и заемно финансиране ", добави ръководителят на транспортната комисия.

Плановете на столична община плануват до 2025 година всички рейсове да бъдат със стандарт Евро 6, т.е. последователно да понижават старите дизелови рейсове, които са проблем за чистотата на въздуха.

Стоп на каруците

Комисията по публичен ред и сигурност тази седмица ще внесат отчет, който планува от юни 2022 година да се забрани на територията на целия град придвижването на транспортни средства с животинска двигателна сила, заяви още Карлос Контрера.

" Заложили сме контролът да бъде реализиран от три институции - от Столичен инспекторат, от Общинска полиция и от дирекция Аварийна помощ и предварителна защита, като в предлагането, което ще внесем се планува, че с изключение на транспортното средство, краткотрайно се задържа и конят, който може да бъде върнат на притежателя му, само че когато заплати разноските по издръжката и обслужването на животното ", сподели той. В тази връзка, с втори отчет ще бъде вменено като обвързване на Екоравновесие да се грижи за краткотрайно арестуваните животни, а не както в този момент - да се връзват пред полицейски ръководства и да ставаме очевидци на неуместни гледки, добави той. За подобаващ терен ще бъде препоръчано на общинските съветници да оборят региона на Требич, за където да бъдат отделени към 20 000 лева за основаване на инфраструктура, уточни още Контрера.

В доста връзки хората, които употребяват тези животни не поставят задоволително грижи за тях, концепцията ни е тези животни да бъдат арестувани и когато притежателят пристигна с паспорта, с документите за животното - да си го получи назад. Смятаме, че с сходни дейности ще ограничим това придвижване на транспортни средства с животинска двигателна сила, съобщи той.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР