Столичният общински съвет ще гласува на заседанието си в четвъртък

...
Столичният общински съвет ще гласува на заседанието си в четвъртък
Коментари Харесай

Вдигат двойно паяк-а в София?

Столичният общински съвет ще гласоподава на съвещанието си в четвъртък предлагането за двойно покачване на глобата за повдигането на автомобил с „ паяк “. Председателят на транспортна комисия в СОС Карлос Контрера предложи този вид глоба да коства на нарушителите 120 лева вместо сегашните 60 лева

Като причини в отчета си Контрера излага, че сумата не е променяна над 10 години, а би трябвало да бъде съобразена с разноските за пренасяне на транспортното средство. Към момента сигналите за погрешно паркирани коли са в пъти повече от интервала, в който е регламентирана цената от 60 лева, се споделя още в отчета на Контрера.

Според него повдигането на глобата ще има сериозен дисциплиниращ и предпазен резултат. Трябва да се ускори и контролът над нарушителите, безапелационен е общинският консултант.

Тази глоба е една от най-ниските в Европа се споделя още в отчета, като са изложени образци за сумата, която нарушителите заплащат в обособените страни: Белград - 51 до 380 евро според от типа на транспортното средство; Букурещ – 105 евро, Любляна – 100 евро, Будапеща – 55 евро, Прага – 77 евро, Скопие – 40 до 56 евро.

Приблизителната стойност на разноските за наложително пренасяне на автомобил са 126.54 лв., демонстрират плановете на Центъра за градска подвижност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР