Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за тази

...
Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за тази
Коментари Харесай

СОС ще гласува бюджета на София

Столичният общински съвет ще гласоподава бюджета на София за тази година на 14-ти септември, съобщи БГНЕС.

От дебата в СОС ще се реши дали ще бъде утвърден проектобюджетът в размер на 2,5 милиарда лева, импортиран от екипа на сегашния кмет Йорданка Фандъкова. Гласуването се случва месец и половина преди идните локални избори.

Кметът към този момент разяснява, че препоръчаният бюджет не е „ бюджет на Фандъкова “ и, че в случай че той не бъде признат, наследникът ѝ доста мъчно ще завърши годината. Тя изрази вяра бюджетът, както и работата за София да не станат пленник на идните избори.

Призиви се появиха и към структурите на партиите в СОС. Георги Георгиев, ръководителят на СОС, прикани групите на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и “Спаси София ” да поддържат бюджет 2023 година

„ За пръв път сме изправени пред невиждана обстановка. Може да не успеем да съберем поддръжка за бюджета. Политическа партия – Демократична България и Българска социалистическа партия са близо половината от СОС. Групата на ГЕРБ сме с 26 гласа. До момента диалозите демонстрират, че поддръжка от тях няма да получим ”, сподели Георги Георгиев.

Васил Терзиев, претендентът за кмет на ПП-ДБ, пък на конференция съобщи, че първата му дума, която идва за бюджета е безнаказаност.

Предстоящото в четвъртък съвещание се явява и последно постоянно за мандата на сегашния СОС. Съветниците ще прегледат и оферти за финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд на обща стойност 3,9 млн. лв..

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР