Столичният общински съвет отново отказа да чуе мнението на гражданите

...
Столичният общински съвет отново отказа да чуе мнението на гражданите
Коментари Харесай

Д-р Делян Георгиев: СОС отново отказа да чуе мнението на гражданите за преименуването на два терена в район “Изгрев”

Столичният общински съвет още веднъж отхвърли да чуе мнението на жителите по тематиката за именуване на два терена в регион “Изгрев” надлежно: алея “Героите на Украйна” и площад “Борис Немцов”, написа в профила си във фейсбук кметът на регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев.

Ето какво още написа той:

Днес, макар моето следващо гледище да се организира публично разискване с жителите на нашия регион, общинските съветници взеха решение да прегласуват предходното си решение, което бе върнато преди дни от регионалния шеф на София.

Липсата на необятно публично единодушие с именуването на тези обекти, което е видно от обществените мрежи, медиите и административните преписки, е ясна индикация, че на обществото ни е необходим изчерпателен спор, повече уточнения и вземане предвид на властимащите с мнението на хората.

Вярно е, че общинските съветници са определени, с цел да ръководят града ни от името на столичани, само че считам за неотложно, при създалата се конюнктура, да бъде дадена опция това значимо решение да бъде взето с дейното присъединяване на жителите. Нека хората решат по какъв начин тъкмо желаят и дали, да изразят избрана позиция към спора в Украйна.

В противоположен случай, рискуваме един стеснен кръг, какъвто на фона на двумилионното население на София съставлява общинският съвет, да вземе решение, което неизбежно ще окаже дълготрайно въздействие върху връзките на цялата ни страна с трети страни.

Хората имат право да изразят мнението си и то да бъде взето поради. Това е есенцията на Демокрацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР