Столичният общински съвет на заседанието си в четвъртък, 10 февруари,

...
Столичният общински съвет на заседанието си в четвъртък, 10 февруари,
Коментари Харесай

Гласуват забрана за движение на каруци в София

Столичният общински съвет на съвещанието си в четвъртък, 10 февруари, ще прегледа отчет по отношение на приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на придвижването на цялата територия на Столична община. Докладът, с вносители общинските съветници Карлос Контрера и Борислав Иванов, е оповестен на интернет уеб страницата на общинския съвет.

С смяната в наредбата се не разрешава придвижването на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила на територията на Столичната община. И в този момент съществува възбрана за придвижване на каруци в така наречен Първи градски кръг и някои основни пътни артерии отвън него, само че контролът по спазването й е сложен за реализиране и възбраната всеобщо не се съблюдава, показват вносителите.

Каруцарите в София са рекордьори по наказателни актове на пътя
Регистрирани са голям брой случаи на нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата от водачите на пътни транспортни средства с животинска двигателна сила, които честа са и малолетни. Голям е броят на пътнотранспортни катастрофи, породени от каруци. Налице са и случаи, при които се заплашва безвредното придвижване на публичния градски превоз.

Сред най-честите нарушавания на водачите на каруци, които вносителите означават, са лишаване на преимущество, придвижване по тротоари, придвижване в насрещното платно. Ситуацията се усложнява и от нараствания транспортен трафик в столицата - броят на записаните коли към днешна дата е 750 000, като действителният им брой е доста по-голям, защото огромна част от колите, които всекидневно влизат в града, не са регистрирани в София, оповестяват Карлос Контрера и Борислав Иванов в отчета си до СОС.

Двамата общински съветници слагат акцент и върху грижата към конете и катърите, употребявани като животинска двигателна сила, които съвсем постоянно са зле гледани, недохранени, не се обезпаразитяват и не им се дава нужната ветеринарно-медицинска грижа.

Вносителите чакат след наложената възбрана възстановяване на уличното придвижване, на пътната сигурност и на чистотата, защото постоянно с каруци се прави нелегално превозване и изхвърляне на боклуци.

През годините неведнъж е обсъждана възбраната за придвижване на каруци в София, само че до момента не се е стигнало до вземането на решение.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР