Столичният кмет Йорданка Фандъкова се оплака, че с нейното име

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова се оплака, че с нейното име
Коментари Харесай

Фандъкова се оплака от фалшиви профили във Фейсбук

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се оплака, че с нейното име имало подправен профил във Facebook. Защо градоначалникът не употребява формалните канали с цел да разгласява информация, а разчита на обществена мрежа не е доста ясно. Проверка на Фрогнюз сподели, че профилите с името на кметицата са няколко.
Кметът на София Йорданка Фандъкова написа във една от страниците с нейното име, че през последните няколко дни е получила известия от десетки жители за подправен профил, от който се популяризира погрешна информация от нейно име. Вероятно не си е направила труда да ревизира по какъв начин се движи обичайно броя на профилите на публични персони и политици в обществената мрежа. Обикновено има по няколко подправени, най-малко един пародиен, няколко почитател профила и наложително най-малко един хейтърски.

Проверка на Фрогнюз сподели, че с изключение на посочената като подправен профил в обществената мрежа кметицата има още профили, от които тече бурна връзка с жителите на София. През профила си на „ социална персона “ Фандъкова твърди, че профилът на „ политик “ Фандъкова е подправен, само че нищо не споделя за „ уеб уеб сайтът за вести и медия “, в който изявленията също са от нейно име.

„ Единственият профил, който имам, е този, маркиран със съответния знак за верификация. ", отбелязва Фандъкова. Не е ясно какъв брой хора знаят какъв е знакът за верификация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР