Столичният кмет Йорданка Фандъкова оспорва предложението на премиера Кирил Петков,

...
Столичният кмет Йорданка Фандъкова оспорва предложението на премиера Кирил Петков,
Коментари Харесай

Фандъкова бясна на премиера! Няма да остане градски транспорт

Столичният кмет Йорданка Фандъкова оспорва предлагането на премиера Кирил Петков, изказано през вчерашния ден на среща със сдружението на общините да се съкратят линиите на градския превоз, за които той твърди, че се дублират.

" Аз съм изпратила доста точни планове. 200-300% покачване на цените на горивата, това се признава от всички, и от държавното управление в това число. Затова се прави актуализация, по тази причина се вършат антикризисни ограничения. Чух и оферти за 50% понижение на цената на картите. Опасявам се, че хората ще имат по-евтини карти, само че няма да има градски превоз ", предизвести Фандъкова.

Тя посочи, че дефицитът на средства в бранша надвишава 140 милиона лв.. Ако страната не компенсира градския превоз, ще се наложи да се усили интервалът на придвижване на транспортните средства, демонстрират плановете на Столичната община.

" Изненадана съм от това, което чух. Искането на премиера за орязване на една трета от линиите на градския превоз и редуциране на личния състав, би трябвало да излезе и да го каже на софиянци. Не ми хареса фактът, че той приказва за " вашия " градски превоз. Градският превоз обслужва стотици хиляди софиянци всекидневно. Надявам се, че това не е окончателното му решение ", сподели през днешния ден Фандъкова.

" В един миг се споделя: Вашият превоз не влиза тук. Това не е метод за диалог. Вярвам, че ще се преразгледа тази позиция, с цел да може градския превоз в София да продължи да се движи обикновено и да обслужва пасажерите. Надявам се и на отговорността на народните представители, най-малко тези от София, които са от разнообразни политически групи, при гледането на актуализацията да подходят отговорно ", съобщи Йорданка Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР