Столичният инспекторат засилва мерките за контрол на нерегламентирано писане и

...
Столичният инспекторат засилва мерките за контрол на нерегламентирано писане и
Коментари Харесай

Премахват графити върху вече чистени сгради в София

Столичният инспекторат ускорява ограниченията за надзор на нерегламентирано писане и драскане върху фасади на здания. Повод за подхванатите дейности от страна на инспекторите са открити нерегламентирани прояви по наново надраскване на към този момент почистени места. Такива образци са Дом-паметникът на военноинвалидите, 12-о СОУ „ Цар Иван Асен II”, барелефът на Георги Раковски на едноименната улица, постройка „ Царевец “ при Орлов мост и други

Днес бяха отстранени наново изрисуваните графити от фасадата на Дом-паметника на военноинвалидите на ул. „ Христо Белчев “ № 21. За задачата бе употребена екологосъобразна профилирана система за унищожаване на графити Ghibli Skid Silent. Предстои да бъдат почистени и останалите наново надраскани места.

Съвместно със Столичния инспекторат към засилените ограничения за надзор се включват и екипи на общинска полиция. Санкциите за открито нерегламентирано писане, драскане и изобразяване, са от 100 до 5000 лв., според Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване на чистотата на територията на Столичната община.

От началото на 2019 година до през днешния ден, в осъществяване на Програма за унищожаване на нерегламентирани графити на територията на Столична община, са почистени над 4000 кв. м надписи от публични площи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР