Столичните общински съветници се събраха извънредно миналата седмица, за да

...
Столичните общински съветници се събраха извънредно миналата седмица, за да
Коментари Харесай

Борис Бонев се появи и даде луда идея за контрола на скоростта

Столичните общински съветници се събраха изключително предходната седмица, с цел да обсъдят съответни ограничения, с които да лимитират трагичните произшествия. В срещата взе участие и вътрешният министър в служебното държавно управление Иван Демерджиев. До съответни решения обаче не беше достигнато.

Едно от предложенията бе да се употребяват столичните видеокамери за наблюдаване. Според общинския консултант от " Спаси София " Борис Бонев това надали ще бъде дейно.
-->
" Не съм експерт по софийските камери, само че доста се колебая камери за видеонаблюдение да могат да засичат скорост. Ако беше толкоз елементарно, КАТ нямаше непрестанно да се чудят от кое място да търсят пари за закупуване на камери за скорост ", сподели Бонев.

По думите на Бонев би трябвало общинските камери да се употребяват за засичане на други нарушавания на пътя и общините да имат право да постановат санкции на водачите.

" Прави усещане, че в България сякаш има конкуренция при институциите коя да постанова повече санкции, само че когато Министерство на вътрешните работи явно няма потенциал, би трябвало да се даде опция на общините да се постанова трети надзор ", съобщи той.

По думите на Бонев по време на изключителното съвещание на СОС предходната седмица не са обсъждани никакви ограничения, а общинарите се пробвали да трансферират цялата виновност за пътните произшествия на Министерство на вътрешните работи.

Борис Бонев съобщи, че от " Спаси София " неколкократно са предложили ограничения за възстановяване на пътната конюнктура. Сред тях са полагане на по-качествена маркировка, както и светофарите по главните булеварди на София да работят непрекъснато.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР