Столичните фризьорски салони останаха без музика заради проверки на Министерството

...
Столичните фризьорски салони останаха без музика заради проверки на Министерството
Коментари Харесай

Колко ще се плаща за авторски права на музиката във фризьорските салони

 Столичните фризьорски салони останаха без музика поради инспекции на Министерството на куртурата.  В салона на Иван Минчев са се чували машинки и музика. Сега обаче се чуват единствено машинки и ножици. Вече от няколко седмици е такава обстановката в други столични салони, оповестява bTV. 

" Аз персонално не съм търсил къде да пратя, тъй като не мисля, че е обикновено националното радио да се заплаща. Ти може да го слушаш на всички места ", сподели още Иван. 

София Щерева е изпълнителен шеф на ПРОФОН, сдружение, което пази авторските права на всеки от музикалния отрасъл,който членува при тях.

" Вече е известно, че санкциите са много съществени за нелицензирани права. Цената на санкцията не е цената на лицензирането ", изяснява София. 

Тя посочи, че концепцията не е да се постановат санкции, а да се изясни, тъй като става дума за 50 лева на година.

В портала МюзикПро всеки притежател може да лицензира обекта си, а таксата ще се дефинира от квадратурата. В случая на Иван Минчев, цената е 206 лева годишно към двете сдружения за авторски права у нас. В случай, че ги заплати Иван ще има право да пуска всякаква музика в салона си. 

Министреството на културата предходната седмица приключи инспекциите и прикани притежателите да уредят правата си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР