Столични полицаи задържаха четирима души за крупна имотна измама, съобщиха

...
Столични полицаи задържаха четирима души за крупна имотна измама, съобщиха
Коментари Харесай

Разбиха престъпна банда, искала да отмъкне 100 000 лв. от покойник

Столични служители на реда задържаха четирима души за крупна имотна машинация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Предотвратени са продажби на недвижими парцели на стойност към 200 000 евро, както и нелегално придобиване на 100 000 лв. от сметка на умрял човек.

Съпричастни към закононарушението са две дами и двама мъже. Полицията ги заловила на 2 април в столичен офис, директно преди да осъществят продажба на парцел.

В хода на следствието е открито, че бандата приготвя констативен нотариален акт, публикуван въз основа на неистинско наследство и уговорили договорка за продажба на парцела.

При последвалите процесуално- следствени дейности у арестуваните са открити 6 завети и огромна сума - капаро за един от парцелите.
При претършуване и изземване на домашните адреси на двама от арестуваните са открити голям брой документи, съотносими към незаконната активност и парична сума.

Четиримата са арестувани с полицейска мярка до 24 часа. Трима от тях след разпит са освободени, а 61- годишният А.С. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Софийска районна прокуратура.

Работа по документиране на цялостната им незаконна активност продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР