Столичната зоологическа градина помага изчезнали видове животни да се върнат

...
Столичната зоологическа градина помага изчезнали видове животни да се върнат
Коментари Харесай

Столичният зоопарк помага за връщането на изчезнали видове в природата

Столичната зоологическа градина оказва помощ изчезнали типове животни да се върнат в природата. 15 елена лопатар и един доблестен елен са предоставени от зоопарка за плана на Фонда за дивата флора и фауна и Зелени Балкани " Светло бъдеще за черния лешояд ". Животните са освободени в Кресненския пролом и Котленска планина.

Една от стратегическите цели на Фонд за дивата флора и фауна, обвързвана с връщането на лешоядите в България, е поддръжка за дивеча и тревопасните животни (елени, сърни, диви кози). Техните популации са намалели фрапантно тук-там, в резултат на интензивно бракониерство.

" Новата роля на модерните зоопаркове по света е да развъждат скъпи, редки и застрашени типове животни, като приплодите се изпращат следено в естествената им среда, тук-там на които популацията е мощно намаляла или типът напряко е липсващ ", споделя Добромир Бориславов, шеф на столичния зоопарк и добавя, че такива стратегии има за снежните леопарди, лешояди ягуари, тигри, гибони, папагали и други

Зоологическата градина в София взе участие интензивно в избавяне на редки типове животни. През последните години неколкократно бяха освобождавани в природата забулени сови и египетски лешояди, излюпени и отгледани в зоопарка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР