Столичната община ще кандидатства за финансиране по оперативна програма Околна

...
Столичната община ще кандидатства за финансиране по оперативна програма Околна
Коментари Харесай

София кандидатства за канализация

Столичната община ще кандидатства за финансиране по оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 година за създаване на канализация в няколко софийски села и квартала. Проектът включва Симеоново, Драгалевци, Обеля, Кръстова вада-изток, Суходол и Бенковски. Общата стойност е 140.6 млн.лева, с които в тези квартали ще се построи смесена канализация, съобщи Дневник.

Въпреки това, доста други квартали и села от агломерацията на София остават без канализация. За цялостното решение на казуса екип на общината, управителен от Ирина Савина, зам.-кмет по европейските политики, а от 2006 година по вложенията в общинското строителство, създаде план на обща стойност от 1.3 млрд.лева.

Според отчета на Савина във втория стадий на плана се чака да се получи финансиране от разнообразни източници, в това число по ОПОС 2021-2026 година Става въпрос за близо 1.2 млрд.лева, които би трябвало да се дават на общината с цел да приключи цялостната канализация.

Около 30% от Столичната община е без канализация и трябваше да се кандидатства за допустимо най-голямата сума по ОПОС, а тя е 400 млн.лева, недоволства Методи Лалов, ръководител на групата на " Демократична България " в общинския съвет.

" Не може община Бургас да контракти 495 млн.лева за канализация по тази стратегия, а София в пъти по-малко ", означи Тома Белев от " Демократична България ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР