Столичната община не е внесла за съгласуване в отдел “Пътна

...
Столичната община не е внесла за съгласуване в отдел “Пътна
Коментари Харесай

СДВР: Столичната община не е съгласувала маркировката около НДК

„ Столичната община не е внесла за координиране в отдел “Пътна полиция ” плана със съответните скици и чертежи, върху които са нанесени маркировката, знаковото стопанство и спомагателните уреди на пътното платно “.

Това оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи по отношение на новата организация на придвижването в централната част на столицата в региона на булевардите „ Витоша “, „ Патриарх Евтимий “ и „ Фритьоф Нансен “.

От столичната полиция допълват, че това е условие, залегнало в нормативен акт на Министерството на районното развиване и благоустройството - Наредба № РД-02-20-2 от 24.10.2022 година за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане.

 Зам.-кметът на София за измененията на бул. „ Витоша “: Искахме да създадем велоалеите свързани Лице в лице 2 мин. Зам.-кметът на София за измененията на бул. „ Витоша “: Искахме да създадем велоалеите свързани  „ Синя зона “ да работи и в неделя: Какво още оферират от „ Спаси София “? България 4 мин. „ Синя зона “ да работи и в неделя: Какво още оферират от „ Спаси София “?  Заради новата маркировка на „ Витоша “: Сигнализират Столична дирекция на вътрешните работи за документ с погрешно наличие България 3 мин. Заради новата маркировка на „ Витоша “: Сигнализират Столична дирекция на вътрешните работи за документ с погрешно наличие  Зам.-кметът на София за измененията на бул. „ Витоша “: Искахме да създадем велоалеите свързани Лице в лице 2 мин. Зам.-кметът на София за измененията на бул. „ Витоша “: Искахме да създадем велоалеите свързани  „ Синя зона “ да работи и в неделя: Какво още оферират от „ Спаси София “? България 4 мин. „ Синя зона “ да работи и в неделя: Какво още оферират от „ Спаси София “?  Заради новата маркировка на „ Витоша “: Сигнализират Столична дирекция на вътрешните работи за документ с погрешно наличие България 3 мин. Заради новата маркировка на „ Витоша “: Сигнализират Столична дирекция на вътрешните работи за документ с погрешно наличие

„ Едва откакто приключи съгласувателната процедура се узаконява планът за организация на придвижването “, показва Столична дирекция на вътрешните работи.

От Столична община оповестиха на 10 май, че планът дава отговор на всички законови условия:

„ Да, планът за новата непрекъсната организация на придвижването е изцяло легален. Той е направен от пътни инженери с цялостна проектантска дееспособност в общинското дружество „ София-проект “.

„ Проектът е в цялостен синхрон с Общия организационен проект на Столичната община, подробните устройствени проекти за зоната на бул. “Патриарх Евтимий ”, Генерален проект за организация на придвижването (изготвен от " Мотт МакДоналд " ) /ГПОД/, План за устойчива градска подвижност от 2012г. /ПУГМ/, Визия за София, Програма за София /ПИРО/, София - Град за хората, арх. Ян Геел, както и редица други стратегически проекти и стратегии “, прецизират от общината.

Снимка: Ладислав Цветков

„ Булевардът би трябвало да е наличен за всички и да е безвреден. Ако направеното не е оптимално, кметът на София ще преразгледа своето решение. В момента следим резултата “, съобщи зам.-кметът на София по финанси Иван Василев в предаването „ Лице в лице “.

„ Цялото това нещо се прави, с цел да може средата да стане доста по-безопасна както за пешеходците, по този начин и за велосипедистите. Просто желаеме да свалим велоалеите от тротоарите и да ги поставим на пътното платно “, добави той.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР