Столичната община и Федералната асоциация на немската индустрия за управление

...
Столичната община и Федералната асоциация на немската индустрия за управление
Коментари Харесай

София подписа споразумение с Федералната асоциация на немската индустрия за управление на отпадъците, води и суровини

Столичната община и Федералната асоциация на немската промишленост за ръководство на боклуци, води и първични материали подписаха съглашение за съдействие в региона на ръководството на отпадъците.

Документът бе подписан през днешния ден от кмета на София Йорданка Фандъкова и Петер Курт, президент на Асоциацията. На церемонията участва и зам.-кметът на Столична община по екология Десислава Билева.

„ Нашата цел е развиването на София като зелен град. Разделното събиране на отпадъците е извънредно значимо за околната среда, то е образец по какъв начин всички дружно можем да реализираме огромен триумф в кръговата стопанска система на нашия град “ – сподели кметът на София Фандъкова.

Целта на съглашението е обмяна на опит и положителни практики при разрешаване на въпроси, свързани с разделното събиране и преработване, използване на правилата и задачите на кръговата стопанска система в осъществяване на главната цел на Зелената договорка – Европа да стане неутрална във връзка с климата.

С подписването на съглашението страните поеха ангажимент за участия в взаимни обществени срещи, семинари и конференции в региона на ръководството на отпадъците и създаване на научно-изследователски планове, в това число и по стратегиите на Европейския съюз.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР