Столична организация за защита на животни е поела грижите за

...
Столична организация за защита на животни е поела грижите за
Коментари Харесай

Екозащитно НПО прибра питбула, нахапал до смърт 3-годишно дете

Столична организация за отбрана на животни е поела грижите за питбула от Мокрище, който на 29 януари нахапа до гибел тригодишния племенник на стопаните си, оповестява " Дарик ".

Кучето е взето през вчерашния ден следобяд от представители на „ Вотан – нов живот за питбула “, незабавно откакто изтече 14-дневната карантина за отменяне вероятността за бяс.

През целия интервал животното не е показало нито признаци на смъртоносната болест, нито експанзия, споделят от Агенцията по храните.

Всеки ден е следено от експерти, чието мнение е, че няма никакви рискови признаци.

Стопаните, които са се грижили за него през това време, също свидетелстват, че се е държало добродушно и отзивчиво. Междувременно е добре хранено и даже е наддало на тегло.

До последно се говореше за три разновидността за питбула, като след сполучливото прекосяване на първите оценки от експерт по държание – етолог, се знаеше, че няма да бъде убит, най-малко поради това, че е необходим на следствието.

Понеже предстоят етологични експертизи за потребностите на досъдебното произвеждане, желанията бяха да бъде настанен в подслон за полицейски кучета.

В последния миг обаче е определен третият вид – предаване за отговорно бранене на осиновители или неправителствени природозащитни организации при изискване, че поемат уговорката да обезпечат кучето, в случай че е належащо на проверяващите.

Самото съдружие е ориентирано към избавяне на изоставени, измъчвани, употребявани за боеве или такива с поведенчески проблеми. Основателката му е Нина Пенова.

От организацията потвърдиха, че питбулът е предаден на отговорно бранене, както и че това е обвързвано с някои ограничавания. Ще бъде отглеждан, лекуван и обучаван, до момента в който трае делото. След приключването му ще бъде преценено дали да бъде поверен дефинитивно на нови стопани. За момента е неразрешено да му се върви на свиждания, да се извежда на обществени места, да се разхожда където и да било без каишка и намордник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР