Столична община започна премахването на автокъща Капитолия“ в Борисовата градина,

...
Столична община започна премахването на автокъща Капитолия“ в Борисовата градина,
Коментари Харесай

Започна премахването на автокъща Капитолия


Столична община стартира премахването на автокъща „ Капитолия “ в Борисовата градина, за която в продължение на години се водеха правосъдни каузи сред администрацията на града и досегашните притежатели на обекта.

В наличието на полиция през днешния ден стартира демонтирането на шест железни чадъри, както и на стоманобетонните структури под тях, заяви Нова телевизия. Това е първата стъпка по премахването на цялото оборудване, което ще продължи няколко дни, стана ясно от думи на кмета на регион „ Средец “ Трайчо Трайков. Демонтажът на „ Капитолия “ се прави от общинското сдружение „ Софинвест “ и ще коства към или даже повече от 50 000 лева „ След това парите би трябвало да бъдат възобновени от притежателя на автокъщата, който би могъл да го направи и непринудено “, разясни Трайков. След премахването на „ Капитолия “ на нейно място би трябвало да се посади растителност.  

В средата на май кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че автокъщата и близкият ресторант „ Веселото село “ ще бъдат отстранени от Борисовата градина, откакто общината окончателно е спечелила правосъдните каузи против двата обекта. „ След дълги правосъдни разногласия Столична община дефинитивно завоюва делата за унищожаване на откритите противозаконни градежи на двата обекта в парка. На 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли дефинитивно жалбите против заповедта за унищожаване на откритото нелегално строителство на постройка на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови пространства, осъществено от „ ЕВРО-2007 “ ЕООД и благосъстоятелност на „ МЕГА 2020 “ ООД. В момента тече законовият период за непринудено унищожаване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към наложително унищожаване. Окончателно бяха извоювани и делата против „ Софтрейд 2003 “ ООД за унищожаване на 6 чадъра от железна структура с 6 стоманобетонни фундамента, които са нелегално издигнати на мястото на автокъщата. По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като обществена общинска благосъстоятелност и извадени от капитала на „ Софийски парцели “, които са ги отдавали чартърен “, осведоми Фандъкова.

През лятото на м.г. Върховният касационен съд също реши, че притежателят на „ Капитолия “ би трябвало да съобщи терена на „ Софийски парцели “ ЕАД. ВКС отказа разглеждане на делото, заведено от „ Софтрейд 2003 “. По този метод влезе в мощ решението на Софийския градски съд, което е в интерес на общинската компания. Тогава стана ясно още, че София не дължи неустойки на наемателя, който е изградил фундаментите с чадъри без позволение за градеж и без утвърдени планове. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР