Столична община постави официално началото на мащабната си залесителска инициатива

...
Столична община постави официално началото на мащабната си залесителска инициатива
Коментари Харесай

Започна засаждането в „Новата гора на София“

Столична община сложи публично началото на огромната си залесителска самодейност „Новата гора на София“.
 Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  20171021104731_img_4614  Започва засаждането в „ Новата гора на София “  Започва засаждането в „ Новата гора на София “
В рамки на нея ще бъдат засадени над 120 000 нови дървета. Новата гора на София ще се намира в кв. „Суходол“, наоколо до рекултивираното хранилище и ще заема повърхност от 225 дка.

За засаждането на дърветата в гората екипът на Столична община ще разчита на всички софиянци, защото трудът в акцията е напълно доброволчески.

„Новата гора на София“ ще трансформира общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър наоколо до града.

Залесителните начинания ще протичат всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември.

„Новата гора на София“ се намира на терен, граничещ с ул. „Прохладен кът“ в околност „Дреновица“. Входът за гората се намира против входа на остарялото хранилище за битови боклуци „Суходол“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР