Столична община подготвя процедура за отдаване под наем за ползване

...
Столична община подготвя процедура за отдаване под наем за ползване
Коментари Харесай

Иван Таков: СО се готви да подари басейна на 30-о училище по вече изпробвана схема |

Столична община приготвя процедура за отдаване чартърен за прилагане в извънучебно време на към този момент ремонтирания и пуснат в употреба басейн в 30-о СУ " Братя Миладинови " в регион " Възраждане ".

За това заяви заместник-председателят на групата на социалистите в СОС и на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и добави, че е въпрос на време да бъде импортиран отчет за гласоподаване от Столичния общински съвет, откакто към този момент има публично мнение от заместник-кмета доцент доктор Тодор Чобанов. В него той показва позитивно мнение и поддържа писмото на кмета на регион " Възраждане " Савина Савова. Чрез него тя се причислява към молбата на шефа на 30-о СУ Атанаска Рейха за пускане на процедура за отдаване чартърен на басейна, който е обществена общинска благосъстоятелност. Посочената причина за това тяхно предпочитание е незадоволителният учебен бюджет за покриване на разноските за прехрана на ремонтираното оборудване.

" Много неприятно се изненадах от тези проекти, разяснява Иван Таков, който е заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет в СОС - Възстановяването и обновяването на плувния басейн на 30-о СУ е идея на Българска социалистическа партия - " Възраждане ". Години наред се борихме това оборудване да бъде ремонтирано и пуснато в употреба, откакто повече от 30 не работеше. Преди две години се преборихме за финансиране от 2 милиона лв. през Столичния общински приватизационен фонд за реконструкцията и модернизацията на басейна. Уговорката и разбирането тогава беше това оборудване да се употребява гратис по график от всички възпитаници на територията на " Възраждане ". Все отново, това е единственият учебен басейн в региона. Онова, което виждам в този момент, е цялостно отмятане от всички досегашни наши ангажименти. И го одобрявам персонално, тъй като съм един от основателите, дружно с родителите на деца от учебното заведение, да се случи този ремонт и басейнът през днешния ден да действа ", изяснява Таков. 

Според Иван Таков, за следващ път ръководещите в Столична община се гласят да създадат подарък по към този момент изпробваната скица с басейна на 88-о учебно заведение в " Овча купел ". " Всички помним по какъв начин Столична община влага 4 милиона лв. за ремонта му, а по-късно беше предан чартърен против символичните 900 лв. на месец, сподели той. - Категорично считам, че Столична община би трябвало да поеме издръжката на басейна в 30-о СУ, откакто влага 2 милиона лв. за възобновяване му! За мен е неприемливо ръководещите в Столична община да не се ангажират, откакто бюджетът на учебното заведение не е задоволителен. Това са пари, вложени в здравето на нашите деца. А то няма цена. Затова ще го кажа доста ясно: Долу ръцете от басейна на 30-о учебно заведение!, безапелационен е Иван Таков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР