Столична община орязва чувствително градския транспорт по 20% от линиите,

...
Столична община орязва чувствително градския транспорт по 20% от линиите,
Коментари Харесай

Орязването на градския транспорт в София нямало да се усети

Столична община орязва сензитивно градския превоз по 20% от линиите, само че твърди, че пасажерите няма да го усетят.  Промените ще обиден редица натоварени линии и съгласно " Спаси София " ще влошат още повече транспортната услуга за жителите в зимните месеци. За общината обаче картината е друга - превозът ще спести средства във време на рецесия, а гражадните ще чакат най-много до 2-3 минути повече, смята общината. 

Според " Спаси София " задаващото се разреждане на транспортните средства в градския превоз е най-голямото за последните 10 години. От организацията оповестиха, че се орязват колите по натоварени автобусни линии като 83,94, 111, 120 и 280, както и тролеите по линии 1,2,6 и 9. Според " Спаси София " обаче най-тежко ще се усети оптимизацията по трамвайните направления 20 и 22, където се орязват по пет трамвая от всяка линия. 

" От месеци предизвестяваме, че градският превоз е пред банкрут със отговорности и загуби от близо 100 млн. лева, насъбрани единствено за тази година. Но от ГЕРБ отхвърлят да кажат какъв брой тъкмо е дупката и крият информация за загубите от хората, които в последна сметка ще би трябвало да платят милиони за неприятното ръководство на госпожа Фандъкова ", акцентират от " Спаси София ". 

След разпространяването на новината в обществените мрежи коментар се видя принудена да направи и Столична община. От общината акцентират, че оптимизацията се постанова както поради тежките финансови последствия от коронавирус рецесията, по този начин и поради усъвършенствана организация в работата на градския превоз. Някой линии пък се оптимизирали поради по-добра синхронизация и придвижване по линиите.   " Промените в интервалите на придвижване са сред 1 и 2 минути. Единствено на две линии –интервалът е повишен с 3 минути - трамвай №20 и рейс №88. Заради понижения брой на пасажерите с измененията се цели недопускане на придвижване на полупразни или едва натоварени курсове на градския превоз ", твърдят от екипа на Фандъкова. Оттам акцентират, че оптимизацията е правена на база обработка на статистика от новата аналитична система, която регистрира натоварването на превоза. Била усъвършенствана и синхронизацията по 10 линии, икономисан е и празен пробег. " Промените не засягат придвижването на метрото ", акцентират от общината. 

От прессъобщението не излиза наяве какво съответно е финансовото положение на сдруженията в градския превоз. Споменава се единствено понижение на пасажерите с 30% и финансови загуби, точни цифри не се сочат. Според последния разполагаем доклад в комерсиалните регистри " Столичен електротранспорт " е в по-тежко финансово положение със загуба от 4,3 млн. лева за 2019 година Метрото беше на загуба от към 1 млн., автотранспортът е с позитивен резултат от 491 хиляди лева. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР