Столична община няма жилищна политика. Към момента има под 9

...
Столична община няма жилищна политика. Към момента има под 9
Коментари Харесай

Таков: Столична община няма жилищна политика

Столична община няма жилищна политика. Към момента има под 9 000 останали общински жилища при над 12 000 чакащи. Това сподели общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Таков във връзка отчет по отношение на разкриване на процедура за приватизация и установяване на способ за осъществяване на приватизация на обекти общинска благосъстоятелност.

„ Това е следващият отчет, който буди неразбиране. В него са включени за приватизация обекти, някои от които са подобаващи за строителство на нови общински жилища. По размери казусът с общинските жилища е огромен, колкото този с местата в детските градини “, изясни Таков.

По думите му изготвяната сега нова разпоредба за този вид жилища ще отвори още ветрилото за хората, които могат да се възползват от правото на общинско жилище.

„ От години сме срещу имоти, подобаващи за строителство на общински жилища, да бъдат приватизирани. Два от тях - в регион „ Люлин “, са изключително подобаващи “, смята общинският консултант от Българска социалистическа партия.

Таков изясни и че за един от терените в регион „ Люлин “ има подписан контракт за наем през 2017 година за 10 години. „ Не мога да схвана за какво се лишаваме от доход и бързаме да продадем този терен, откакто до края на контракта за наем остават още 7 години “, попита социалистът.

Той изиска и повече информация дали включеният в отчета независим обект в „ Подуяне “ се продава единствено той или със земята.

„ Не мога да поддържа този отчет “, безапелационен беше Иван Таков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР